TZITZIKOSTAS_SYNENTEYXI_20140114_05.jpg
Eυθύνες στην ηγεσία του υπουργείου Υποδομών καταλογίζει ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, αναφορικά με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για το μετρό Θεσσαλονίκης.

Για το μετρό οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο και πρέπει να αναζητηθούν στους ανθρώπους του αρμόδιου υπουργείου, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Seleo.gr. ο κ.Τζιτζικώστας και πρόσθεσε: «Χρυσοχοίδης- Σιμόπουλος, φταίνε και οι δύο»

«Όταν ζητούσαμε να έρθει η αρμοδιότητα στη Θεσσαλονίκη, μας βγάζαν τρελούς. Όταν έλεγα ότι το μετρό θα ναυαγήσει όσο το διοικούν από την Αθήνα και ότι θα πρέπει να έρθει στην Εγνατία Οδό, που είναι μια εταιρεία κρατική, με γνώση του αντικειμένου και ικανά στελέχη, μου έλεγαν ότι είμαι εκτός τόπου και χρόνου. Όταν έλεγα ότι το μετρό δεν θα τελειώσει το 2020 έλεγαν ότι είμαι κινδυνολόγος. Σήμερα και μετά την τελευταία εξέλιξη, δυστυχώς επαληθεύτηκαν όλες οι φοβίες» υπογράμμισε ο περιφερειάρχης και πρόσθεσε: «Η Περιφέρεια αυτό το θέμα το είχε αναδείξει, όταν ακόμα ήταν αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και φώναζε για τη Δελφών».