SONY DSC

Εγκαινιάστηκε το πλήρως ανακατασκευασμένο γήπεδο ποδοσφαίρου 9Χ9 στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Νεάπολης στην περιοχή Στρεμπενιώτη.

Τα εγκαίνια τέλεσε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, παρουσία δεκάδων μικρών αθλητών των ακαδημιών και συλλόγων της περιοχής, γονέων και αθλητικών παραγόντων.

Ο κ. Δανιηλίδης χαρακτήρισε «αθλητικό στολίδι» το γηπεδάκι, το οποίο είναι στη διάθεση της νεολαίας της περιοχής όλη την ημέρα, όλο το χρόνο. Εξήγησε ότι η κατάσταση του γηπέδου εγκυμονούσε κινδύνους για τους αθλούμενους, και κυρίως τα παιδιά, αφού με την πρώτη βροχή μετατρέπονταν σε… λίμνη. Πλέον τοποθετήθηκε τάπητας που πληροί όλες τις προϋποθέσεις λειτουργικότητας και ασφάλειας και χρησιμοποιείται στα γήπεδα των ομάδων της Α΄ Εθνικής Κατηγορίας.

neapoli_gipedo_9X9_strempenioti_daniilidis_20140329_01.jpg

Το κόστος καλύφθηκε κατά 100% από το δημοτικό ταμείο. Οι εργασίες ανακατασκευής εκτελέστηκαν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων. Ο προϋπολογισμός της ανακατασκευής ανήλθε σε 437.000€.

Ο κ. Δανιηλίδης ανακοίνωσε ότι ο αμέσως επόμενος στόχος είναι η εκτέλεση συμπληρωματικών εργασιών για τη διεύρυνση του αγωνιστικού χώρου στη διάρκεια του καλοκαιριού, ώστε το Σεπτέμβριο να είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους αθλούμενους. Όπως επισήμανε, ένα από τα επόμενα, μεγάλα έργα στην περιοχή Στρεμπενιώτη, είναι η εκ βάθρων ανακατασκευή του Δημοτικού Σταδίου και η μετατροπή του σε υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο με γήπεδο ποδοσφαίρου, υποδομές για αθλήματα στίβου, κερκίδες και τριώροφο κτίριο για τη στέγαση εσωτερικών χώρων άθλησης, έργο που βρίσκεται στη φάση της δημοπράτησης. Θα αναβαθμιστούν, ακόμη, τα παρακείμενα γήπεδα 5Χ5 και 7Χ7 για να μπορούν οι ακαδημίες να έχουν τους κατάλληλους χώρους να προπονούνται τα μέλη τους.

neapoli_gipedo_9X9_strempenioti_egkainia_20140329_02.jpg

Αμέσως μετά τα εγκαίνια του γηπέδου ο δήμαρχος έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα για την έναρξη του φιλανθρωπικού τουρνουά ποδοσφαίρου που διεξάγεται σήμερα στο Δημοτικό Στάδιο Νεάπολης.

Πρόκειται για το πρώτο από τα τέσσερα αθλητικά τουρνουά που διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών με τη συμμετοχή μελών των τμημάτων των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και μαζικού αθλητισμού του δήμου, καθώς και αθλητικών συλλόγων, προκειμένου να συγκεντρωθούν τρόφιμα που θα προσφερθούν σε άπορες οικογένειες ενόψει του Πάσχα.

Τα επόμενα τουρνουά, που αρχίζουν όλα στις 9 το πρωί, θα γίνουν:

· Τουρνουά Μπάσκετ - Σάββατο 5 Απριλίου Κλειστό Γυμναστήριο Πεύκων (Δημοκρατίας 6)

· Τουρνουά Χάντμπολ - Κυριακή 6 Απριλίου Κλειστό Γυμναστήριο Τριγώνου (Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Συκεών, περιοχή Κρυονερίου)

· Τουρνουά Βόλεϊ - Σάββατο 12 Απριλίου Κλειστό Γυμναστήριο Αγίου Παύλου (Ανθέων και Περιφερειακή Οδός)