dimarxeio_01.jpg

Ομάδα αρμόδιων φορέων και οργανισμών καθώς και κοινωνικών επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και διεθνώς, θα πάρουν μέρος, για να μοιραστούν τις εμπειρίες τους ,

σε Ημερίδα για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, την οποία οργανώνει το τοπικό παράρτημα της EUNIC Θεσσαλονίκης (Ένωση Μορφωτικών Ινστιτούτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Θεσσαλονίκη) και της Μητροπολιτικής Αναπτυξιακής Θεσσαλονίκης Α.Ε..

Η ημερίδα θα φιλοξενηθεί στις 28 Μαρτίου 2014, 9:00 – 19:00, στο Νέο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης (Λεωφόρος Βασιλέως Γεωργίου 1).

Στόχος της ημερίδας είναι να αυξήσει το ενδιαφέρον για την κοινωνική επιχειρηματικότητα ανάμεσα στους νέους, να δώσει μεγαλύτερες ευκαιρίες σε όσους θέλουν να αποκτήσουν εμπειρία στον τομέα και να προωθήσει την ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος για την κοινωνική επιχειρηματικότητα.

Μεταξύ των ομιλητών θα είναι οι: Κωνσταντίνος Γεωρμάς, Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Μάριος Χατζηδαμιανός, Social Economy Knowledge Broker, Γιώργος Ησαΐας, Διευθυντής του Synthesis και από την Ιταλία, τη Γερμανία, τη Βρετανία και την Ισπανία οι Michele Mosca, Oliver Beckmann, Ewa Sadowska και Mikel Oleaga, οι οποίοι θα μεταφέρουν τη διεθνή εμπειρία στην κοινωνική επιχειρηματικότητα.

Η ημερίδα, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας, Θεσσαλονίκη 2014, θα ολοκληρωθεί με μια σειρά σεμιναρίων. Συνδιοργανώνουν το Βρετανικό Συμβούλιο, το Ινστιτούτο Γκέτε, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και το Ελληνοϊσπανικό Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης «Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα».