viasmos_05.jpg

Από το Νοέμβριο του 2013, ως τις αρχές του μήνα, ο 31χρονος είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος των γυναικών του κέντρου της Θεσσαλονίκης. Οι επιθέσεις του είχαν αναστατώσει τους κατοίκους κι είχαν κινητοποιήσει την αστυνομία.

Το θέμα κρατήθηκε “χαμηλά” από τις αρχές, αλλά οι κάτοικοι του κέντρου γνώριζαν πως ένας νεαρός ορμούσε σε γυναίκες. Μάλιστα, όταν συνελήφθη, ο 31χρονος, δεν ομο9λόγησε μόνον τις επτά επιθέσεις για τις οποίες υπήρχαν καταγγελίες στην αστυνομία, αλλά… άλλες δύο!

Σε διάστημα πέντε μηνών, ο δράστης επέλεγε γυναίκες που κινούνταν μόνες, αργά το βράδυ μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες, στην περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης. Τις ακολουθούσε ως την είσοδο των πολυκατοικιών όπου διέμεναν και, προσποιούμενος τον ένοικο που ήταν νέος στην πολυκατοικία και δεν είχε, ακόμη, κλειδιά, έμπαινε μαζί τους στο χώρο.

Εκεί, τις ακινητοποιούσε με τα χέρια του και προσπαθούσε να ασελγήσει σε βάρος τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις περιπτώσεις αυτές ο δράστης δεν κατάφερε, τελικά, να ασελγήσει σε βάρος των γυναικών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Με αφορμή τη σύλληψη του επίδοξου βιαστή η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης συνιστά στις γυναίκες που έχουν δεχθεί παρόμοια επίθεση ή έχουν κακοποιηθεί, να ενημερώσουν τις αρμόδιες Αρχές, κάνοντάς τους σαφές ότι διατηρείται η ανωνυμία των καταγγελλόντων ενώ προτείνει σειρά μέτρων προστασίας σε γυναίκες που κινούνται μόνες τη νύχτα (Αποφυγή σκοτεινών δρόμων, αποφυγή auto-stop κ.α).