ekloges_20101107_02_thumb[4]

Σε ...αναμμένα κάρβουνα κάθονται τα μέλη της ΝΟΔΕ Πέλλας, της Νέας Δημοκρατίας.

Από τη μια έχουν το πρόβλημα του διεμβολισμού του σώματος των ψηφοφόρων του κόμματος, τόσο από τον υποψήφιο περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα και τον αντιπεριφερειάρχη Θόδωρο Θεοδωρίδη, αλλά και τις δύο περιφερειακές συμβούλους, τις κυρίες Τσαντάκη και Καράμπελα, που ...κούνησαν μαντήλι στην κομματική επιλογή και από την άλλη, δεν ξέρουν τι να κάνουν με τους...παρείσακτους, που “μυρίστηκαν” κενό εξουσίας και έβαλαν λυτούς και δεμένους, ακόμη και ...κουμπαριές και ...παλιές φιλίες από την ΟΝΝΕΔ.

Το πρόβλημα παρουσιάστηκε ολοζώντανο, στη χθεσινή συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Πέλλας, αμέσως μετά την αποχώρηση του Γιάννη Ιωαννίδη. Όταν έκλεισαν, λοιπόν, οι πόρτες και ...έσβησαν τα χαμόγελα, ούτε λίγο ούτε πολύ, τα στελέχη της Ν.Δ. άφησαν να εκτονωθεί η αγανάκτησή τους.

“Ποιος βουλευτής έδωσε στον Ιωαννίδη το όνομα του Νίκου Φώτου, ως υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Πέλλας;”

Η ανακοίνωση του κόουτς Ιωαννίδη, ότι θα συμπεριλάβει και τον κ. Φώτο, μαζί με άλλους τρεις, στην τελική λίστα επιλογής, εξόργισε τα στελέχη, που αιφνιδιάστηκαν, από το γεγονός, ότι “κάποιοι»” προσπαθούν στα κρυφά και παραγκωνίζοντας τους ίδιους, να περάσουν άτομα, που είναι σχεδόν άγνωστα στο νομό, αλλά ...εξυπηρετούν προσωπικές επιλογές και φιλοδοξίες συγκεκριμένων.

Η αντίδραση ήταν άμεση και ακαριαία. Τα μέλη της ΝΟΔΕ, προχώρησαν σε ψηφοφορία μεταξύ των τριών υποψηφίων, χωρίς να συμπεριλάβουν στη διαδικασία, το όνομα του κ. Φώτου. Ο τελευταίος, πρέπει να σημειωθεί, γιατί έχει ιδιαίτερη σημασία, μόλις στις 7 Μαρτίου ορίστηκε με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά, αναπληρωτής γραμματέας οργανωτικού της Ν.Δ., για την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Ήταν δηλαδή, τις προηγούμενες ημέρες παρών, στις συζητήσεις, αλλά και στην τελική επεξεργασία των στοιχείων , των υποψηφίων αντιπεριφερειαρχών και περιφερειακών συμβούλων, με ιδιαίτερα βαρύνουσα άποψη στην επιλογή.

Αυτό και μόνο το γεγονός, δημιούργησε, όπως ήταν φυσικό, έντονες αντιδράσεις από τα μέλη των ΝΟΔΕ, όχι μόνο της Πέλλας, αλλά και άλλων περιφερειακών ενοτήτων της Κεντρικής Μακεδονίας.

Το ερώτημα- αιχμή που διατυπώνουν τα αγανακτισμένα στελέχη της Ν.Δ. είναι: “Ποιος θέλει υποψήφιο στην Πέλλα τον...τελευταίο σε όλες τις δημοσκοπήσεις, που μπορεί να οδηγήσει σε εκλογικό “Βατερλό” στην περιοχή;”

Γ.Π.