νοσοκομείο_ιπποκράτειο_01.JPG

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων και της Νοσοκομειακής Επιτροπής του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό ενημέρωσαν τους πολίτες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ιδιαίτερα σε ημέρες εφημερίας, καθώς αδυνατούν να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες που προκύπτουν από το κλείσιμο και τη συγχώνευση νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, στην τελευταία εφημερία του νοσοκομείου κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν 1.500 περιστατικά. Από αυτά τα περιστατικά, οι 300 πολίτες αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από το νοσοκομείο χωρίς λύση στο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζαν, επειδή δεν άντεχαν άλλο την αναμονή.

Παρότι το τελευταίο διάστημα άρχισε να επικουρεί τις εφημερίες του Ιπποκρατείου και το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου Ανατολικής Θεσσαλονίκης (Πρώην Αφροδίσιων Νοσημάτων), το προσωπικό του νοσοκομείου αναφέρει ότι η βοήθεια που προσφέρει το Κέντρο Υγείας είναι μικρή, καθώς διαθέτει μόνο τρεις ειδικότητες γιατρών. Στην τελευταία εφημερία εξυπηρέτησε μόλις 60 με 70 άτομα.