deth_pyrgos_ote_1-001.jpg

Στη Θεσσαλονίκη και στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο θα «χτυπά» η «καρδιά» της παγκόσμιας καινοτομίας επί δύο ημέρες, στις 20 και 21 Φεβρουαρίου.

 

Ένα παγκόσμιο γεγονός, το «Developer Days», έρχεται στην πόλη για να φέρει σε επαφή περισσότερους από 2.500 προγραμματιστές ανά τον κόσμο, από την κοινότητα των Google Developers Group (GDG), με ελληνικές εταιρείες, επαγγελματίες, αλλά και νέους ανθρώπους που θέλουν να δουν τις ιδέες τους να παίρνουν σάρκα και οστά, αξιοποιώντας το πλεονέκτημα των προγραμματιστικών εργαλείων και των μελλοντικών εξελίξεων τους. Πρόκειται για μια διεθνή συνάντηση προγραμματιστών, με παγκόσμια προβολή.

Το Developer Days, που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» υπό την οργανωτική ευθύνη του GDG Thessaloniki και της ΔΕΘ-Helexpo, απευθύνεται σε προγραμματιστές διαδικτύου, προγραμματιστές εφαρμογών smartphone, εταιρείες που ενδιαφέρονται για νέες μεθόδους και προχωρημένες εφαρμογές. Θα αποτελέσει δε σημείο αναφοράς για όσους φιλοδοξούν να εξελίξουν την τεχνολογία και να ενσωματώσουν την καινοτομία στις επιχειρήσεις τους, αλλά και για αυτούς που αγαπούν την τεχνολογία γενικά. Όσο η καινοτομία γίνεται μονόδρομος στον κόσμο των επιχειρήσεων, τόσο το Developer Days μετατρέπεται σε απαραίτητο εργαλείο στην τεχνολογική αγορά, είτε αφορά σε κάθε είδους εταιρείες και επαγγελματίες είτε απλά σε λάτρεις της τεχνολογίας του αύριο.

Την πρώτη ημέρα, 20 Φεβρουαρίου, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια διαδραστική ομιλία σχετικά με τη σημερινή κατάσταση στον χώρο, αλλά και με τη σημασία των επενδύσεων τεχνολογίας στην Ελλάδα. Συντονιστής των πρωινών ομιλιών (Morning Tech Coffee  Talks) θα είναι ένα μέλος του Google Developers Group, ενώ οι καλεσμένοι ομιλητές θα προέρχονται από τον ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό χώρο (όπως ο David Amerland, συγγραφέας του Google Semantics Search που θα βρεθεί μέσω τηλεδιάσκεψης στον χώρο), ενώ παρόντες θα είναι επίσης δημόσιοι φορείς και συνεταιρισμοί. Μετά τις Morning Tech Coffee ομιλίες, θα ξεκινήσουν οι τεχνικές ομιλίες (tech talks). Στα Tech Talks θα παρουσιαστεί η επαναστατική γλώσσα προγραμματισμού, ανοιχτού κώδικα, η DART, η οποία υποστηρίζεται από τη Google. Η DART δίνει στους προγραμματιστές και στις εταιρείες την ευελιξία να δημιουργήσουν σε ένα φιλικό προγραμματιστικό περιβάλλον, το οποίο μπορεί να μειώσει την επένδυση σε χρόνο και χρήμα ως 40%.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος στα εργαστήρια (Codelab), ανεξαρτήτως προγραμματιστικού επιπέδου. Ο Filip Hracek, από την Google Global, θα είναι ο βασικός ομιλητής για την «Εισαγωγή στη DART» και θα παρευρεθεί στο αντίστοιχο Codelab (facilitator). Οι developers της Google δείχνοντας εμπιστοσύνη στους Έλληνες προγραμματιστές, στέλνουν τον Filip Hracek στη Θεσσαλονίκη αποκλειστικά για το Developer Days. Δίνεται έτσι η ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να αποκτήσουν την εμπειρία και τη γνώση του νέου κώδικα, κατευθείαν από τους δημιουργούς της.

Επίσης για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και στο Developer Days, αύριο Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου, η Google θα πραγματοποιήσει τα «Google Quizzes»! Τα «Google Quizzes» είναι online tests για τους προγραμματιστές (Software Engineers). Θα είναι δε εξαιρετικά δύσκολα, αλλά αν κάποιος τα λύσει, πηγαίνει απ’ ευθείας στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας Google για αξιολόγηση και βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στο να προσληφθεί ως Google Software Engineer. Στις 21 του μηνός, στο περίπτερο της Dart, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να εγγραφούν ώστε να ενημερωθούν για τα «Google Quizzes» που θα γίνονται σε όλο τον κόσμο.

H διήμερη συνάντηση επικεντρώνεται στην δικτύωση μεταξύ προγραμματιστών και εταιρειών. Ανάμεσα στις εταιρείες του Sandbox -ενός ειδικά διαμορφωμένου χώρου εκθετών- μπορείτε να βρείτε τις DELL computers, Τεχνοπόλη Θεσσαλονίκης, ELLAΚ (εταιρεία ελεύθερου λογισμικού), αλλά και την παρουσίαση και εκπροσώπηση της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014-Θεσσαλονίκη. Παράλληλα θα έχετε την ευκαιρία να συναντήσετε από κοντά ειδικούς προσκεκλημένους, εκπροσώπους ελληνικών εταιρειών τεχνολογίας.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις με την παρουσία τους στο Developer Days θα βρουν μέσω της τεχνολογίας και της καινοτομίας επιλογές και λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ παράλληλα θα προβληθούν σε παγκόσμιο επίπεδο μέσα από τα κανάλια της διεθνούς κοινότητας των Google Developer Groups.

Ωράριο Λειτουργίας:

●   20 Φεβρουαρίου

○   09.30 - 10:30: Εγγραφές*

○   10:30 - 21:00: Διάρκεια Συνεδρίου και Έκθεσης

○   21:30 - 22:00: Flight Party Registration

○   22:00 - 12:00 (Της επομένης 21 Φεβρ.) : Hack-a-Thon

○   22:15 - ….. : Flight Cocktail Party!

●   21 Φεβρουαρίου

○   10:00 - 21:00: Sandbox και Παρουσίαση Ιδεών και Προϊόντων

*Κόστος Εισιτηρίων : 10 € (Αγορά εισιτηρίων στην ιστοσελίδα “devday.gdgthess.org” ή στον χώρο του συνεδρίου)