Επίσημη γλώσσα θέλουν την τουρκική στα Σκόπια που επισκέφθηκε πρόσφατα ο υπουργός Εξωτερικών Ε. Βενιζέλος, δυο δημοτικοί σύμβουλοι. 
Αρχικά, διατυπώθηκε αίτημα από δύο εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους στο δήμο Τσαΐρ των Σκοπίων, να γίνει επίσημη γλώσσα η τουρκική και να τεθεί σε ψηφοφορία στο δημοτικό συμβούλιο.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, İzzet Meciti, ήταν θετικός στο αίτημα και με την υποστήριξη των 24 μελών του δημοτικού συμβουλίου η τουρκική γλώσσα έγινε επίσημη.

Σύμφωνα με τους σχετικούς νόμους των Σκοπίων, μια μειονοτική γλώσσα για να γίνει επίσημη σε κάποιο δήμο θα πρέπει η μειονότητα να είναι μεγαλύτερη από το 20% του πληθυσμού. Ωστόσο, η απόφαση αυτή που ελήφθη ομόφωνα, θεωρείται έγκυρη ανεξάρτητα από το ποσοστό της μειονότητας στο δήμο.

Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τουρκικό δημοσίευμα, ότι οι Τούρκοι δημοτικοί σύμβουλοι μπορούν να εκφράζονται στην τουρκική γλώσσα, οι αποφάσεις του δήμου να βγαίνουν και στην τουρκική γλώσσα και στα σχολεία του δήμου θα υπάρχει η δυνατότητα διδασκαλίας της τουρκικής. Επίσης, όλη η αλληλογραφία του Δήμου με τουρκικούς δήμους, θα γίνεται στην τουρκική γλώσσα.