Ποδηλάτες ντυμένοι αποκριάτικα θα ξεκινήσουν αύριο, στις 7 το απόγευμα, από την Πλατεία Χρηματιστηρίου στα Άνω Λαδάδικα, έχοντας συνοδεία τον Βασιλιά Καρνάβαλο και τη Βασίλισσα του Καρναβαλιού.


Το 5ο Ποδηλατικό Καρναβάλι διοργανώνουν η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση "Πράσινες Διαδρομές ΚοινΣεπ" και μια ομάδα ενεργών πολιτών στην οποία συμμετέχουν άτομα από τις συλλογικότητες Διεθνής Γυμνή ποδηλατοδρομία, Πολύχρωμοι Ποδηλάτες, Παιδιά Εν Δράσει και Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης.

Στόχος των διοργανωτών είναι ο συγκερασμός της παράδοσης του καρναβαλιού με την αναβίωση της παράδοσης του ποδηλάτου στην Ελλάδα, ενώ ο Δήμος Θεσσαλονίκης, από την πλευρά του, επιχειρεί να περάσει το μήνυμα "Ναι στο ποδήλατο" ως την ιδανική λύση ενάντια στη ρύπανση και το κυκλοφοριακό, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στις 10 το βράδυ θα ακολουθήσει πάρτι με κρασί, φαγητό, ζωντανή μουσική, προβολές και πολλές εκπλήξεις που θα διαρκέσουν έως τα ξημερώματα και θα συνοδευτούν από την παραδοσιακή καύση του Βασιλιά Καρνάβαλου.