tzitzikostas_psomiadis_20130105_01.jpg

Ένα… μεγάλο ψαλίδι έχει πάρει η Συγγρού και προσπαθεί, με κάθε τρόπο, να στρογγυλέψει τις γωνίες στη σύγκρουση με τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Συμμαζεύονται, όμως, τα ασυμμάζευτα;

 

Η Συγγρού επιθυμούσε ο –από σπόντα- περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, να εκτεθεί στην ψήφο των Θεσσαλονικέων και μόνον. Των ίδιων, δηλαδή, ανθρώπων, που τον ανέδειξαν πολύ υψηλά στην προτίμησή τους για τη Βουλή και τον ψήφισαν για αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης. Γιατί αυτός που κέρδισε την Περιφέρεια στις περασμένες εκλογές, ήταν ο Παναγιώτης Ψωμάδης…

Οι δημοσκοπήσεις που έχει στα χέρια της η Νέα Δημοκρατία, λένε αυτοί που ξέρουν, ότι, δε δείχνει θετικά αποτελέσματα στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας είναι ο νέος πολιτικός, άφθαρτος σχετικά, όμως κι άγνωστος πέρα από τα όρια του νομού.

“Καθάρισε τη μπουγάδα, όταν ο Παναγιώτης (Ψωμιάδης) έμπλεξε με τη δικαιοσύνη”, λένε οι υποστηριχτές της υποψηφιότητάς του.

“Πήρε μια έτοιμη παράταξη, χρησιμοποίησε τις επιλογές του προκατόχου και άλλαξε, στα λόγια, την πολιτική του”, απαντούν όσοι δεν είδαν με καλό μάτι τη χθεσινή του κίνηση να σπεύσει να προλάβει το κόμμα που τον ανέδειξε και να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του στην περιφέρεια, παρά το ότι επιθυμία της Συγγρού ήταν να δοκιμαστεί κόντρα στον Γιάννη Μπουτάρη, στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Το ποιοι ήταν οι λόγοι που ο Απόστολος Τζιτζικώστας επέλεξε να… σηκώσει αυτοδιοικητικό μπαϊράκι, είναι άγνωστοι. Βρίσκονται στο κεφάλι του Απόστολου Τζιτζικώστα –άντε να τους γνωρίζουν κι ένας – δύο από τους στενούς συνεργάτες του. Μπορεί η Νέα Δημοκρατία να μην το παραδέχεται, γεγονός, όμως, είναι ότι ο “μικρός” (όπως τον αποκαλούν οι παλιές καραβάνες της “μεγάλης φιλελεύθερης δημοκρατικής παράταξης” –αν έχει απομείνει κάτι τέτοιο) έφερε τα πάνω – κάτω στο κόμμα του.

Στην Ελλάδα του 2014 το επιχείρημα ότι “κομματικές υποψηφιότητες δεν ‘περπατάνε’”, φαίνεται πως έχει βάση. Το να δεχόμαστε, όμως, ότι η υποψηφιότητα Τζιτζικώστα, ή –ακόμη και- του Γιάννη Μπουτάρη είναι… εκτός κομμάτων, είναι σα να μην μπορούμε να διακρίνουμε έναν ελέφαντα πίσω από μία παπαρούνα, επειδή έχει βάψει κόκκινα τα νύχια των ποδιών του.

Γ.Π.