Αρκετές δοκιμές φαίνεται πως θα κάνει ο Φερνάντο Σάντος στο φιλικό της Τετάρτης με τη Νότιο Κορέα στο Γ. Καραϊσκάκης.
Ο Πορτογάλος τεχνικός αποφάσισε να πάρει δύο μόνο τερματοφύλακες στη συγκεκριμένη αποστολή, αφήνοντας εκτός το θεωρούμενο μέχρι σήμερα ως "βασικό" Καρνέζη και προτιμώντας τους Γλύκο και Τζόρβα. 
Η θέση του βασικού πορτιέρο για τη Βραζιλία είναι ο μεγάλος πονοκέφαλος του Πορτογάλου, καθώς οι νούμερο και νούμερο δύο τερματοφύλακες των προκριματικών, δηλαδή οι Ορέστης Καρνέζης και Μιχάλης Σηφάκης, δεν αγωνίζονται βασικοί στις ομάδες τους. Παράλληλα, στη γαλανόλευκη επιστρέφουν, μετά από καιρό, τόσο ο Γιάννης Φετφατζίδης, όσο και ο Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Εκτός έμειναν οι τραυματίες Δημήτρης Σιόβας και Φάνης Γκέκας, όπως και ο Κώστας Φορτούνης, αλλά και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, που κρίθηκε ανέτοιμος. Κλήθηκε ο Μήτρογλου, παρά τις ενοχλήσεις του.

Κλήθηκε και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, παρά την ίωση που τον ταλαιπωρεί.

Ο Φερνάντο Σάντος δέχτηκε επίμονες ερωτήσεις που δέχτηκε για τους λόγους του διαζυγίου του με την εθνική Ελλάδος μετά τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Εξήγησε ότι οι λόγοι που αποχωρεί είναι "καθαρά επαγγελματικοί, επειδή θέλει να συνεχίσει σε σύλλογο", ενώ διέψευσε ότι έχει συμφωνήσει με οποιαδήποτε ομάδα.

Αναλυτικά η αποστολή:

Γλύκος (ΠΑΟΚ), Τζόρβας (Απόλλων Σμύρνης), Τοροσίδης (Ρόμα), Βύντρα (Λεβάντε), Παπασταθόπουλος (Βέρντερ), Μανωλάς (Ολυμπιακός), Τζαβέλλας (ΠΑΟΚ), Χολέμπας (Ολυμπιακός), Τζιόλης (Καϊσέρισπορ), Μανιάτης (Ολυμπιακός), Σάμαρης (Ολυμπιακός), Καραγκούνης (Φούλαμ), Κατσουράνης (ΠΑΟΚ), Κονέ (Μπολόνια), Χριστοδουλόπουλος (Μπολόνια), Σαλπιγγίδης (ΠΑΟΚ), Φετφατζίδης (Τζένοα), Σαμαράς (Σέλτικ), Μήτρογλου (Φούλαμ) και Παπαδόπουλος (Ατρόμητος).