potami_drina_servia_01Παλιό, καλό, το ανάρτησε στο Facebook ο… ξενιτεμένος Θεσσαλονικιός Θωμάς Τζήρος και είπαμε να το κλέψουμε ανερυθρίαστα. Εξάλλου… δένει με την πολιτική επικαιρότητα:

 

Ήταν ένας τύπο που είχε πολλά λεφτά αλλά δεν ήταν ικανοποιημένος με την ζωή του. Έψαχνε να βρει το νόημα της ζωής.

Έφυγε λοιπόν και πήγε 10 χρόνια στο Θιβέτ, εκεί με τους μοναχούς. Προσευχήθηκε, διαλογίστηκε αλλά μέσα σε 10 χρόνια δεν κατάφερε να βρει το νόημα της ζωής.
Γυρνάει πίσω και φεύγει στις ΗΠΑ σε ένα καταυλισμό ινδιάνων σε έναν διάσημο Σαμάνο όπου πέρασε και εκεί 10 χρόνια της ζωής του με στερήσεις και δοκιμασίες. Παρ όλα αυτά δεν βρήκε το νόημα της ζωής. Γυρνάει πίσω στο πλούσιο σπίτι του απογοητευμένος ώσπου μια μέρα του λέει ένας παλιός του φίλος
"Ρε Μήτσο, έχω ακούσει για ένα πολύ σοφό γέροντα, στην Αφρική. Μένει σε ένα βουνό σε μια στροφή του ποταμού Κογκό. Αναθαρρεύει ο τύπος και μια και δυο ξεκινάει για Αφρική. Φτάνει, περνάει την ζουγκλα σκαρφαλώνει στον βάχο και τσουπ μπροστά του καθιστός ένα γεράκος αγναντεύει το ποτάμι.
Τον χαιρετά ο Μήτσος και του λέει "Γειά σας είμαι ο Μήτσος από Ελλάδα και ψάχνω το νόημα της ζωής" Ο γεράκος δεν μιλάει. Ο Μήτσος δεν επιμένει και κάθεται δίπλα του. Περνάει η ώρα νυχτώνει και ο γεράκος δεν κουνιέται. Ο Μήτσος την πέφτει για ύπνο και ο γεράκος ακίνητος. Για να μην πολυλογώ τρεις μέρες και νύχτες περνάνε και ο γεράκος δεν βγάζει άχνα. Ο Μήτσος έχει τρελαθεί και του φωνάζει και τον σκουντάει.
Ο γεράκος βγαίνει μέσα απο την Νιρβάνα του και τον ρωτάει "τι θέλεις, ποιος είσαι;"
Ο Μήτσος ηρεμεί και του λέει " Ψάχνω να βρω το νόημα της ζωής και μου είπανε ότι εσύ το κατέχεις. Σε παρακαλώ πες μου ποιο είναι;"
ο Γεράκος τον κοιτάει από πάνω ως κάτω και γυρνάει και κοιτά τον ποταμό όπου πάνω του χρυσίζει ο ήλιος. " Μα το ποτάμι ασφαλώς" απαντά με σιγουριά
Ο Μήτσος τα παίρνει, ανεβαίνει το αίμα στο κεφαλι και αρχίζει και μπινελικώνει τον γεράκο
"Τι λέ ρε μ@##$α εγώ έφαγα 20 χρόνια από την ζωή μου για να βρω το νόημα της ζωής σε 4 γωνιές του κόσμου. Πάλεψα με θηρία στην ζούγκλα ξεσκίστηκα να σκαρφαλώσω στο βουνό, έμεινα νηστικός τρεις μέρες να περιμένω να μιλήσεις και μου λες ότι το νόημα της ζωής είναι ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ; πας καλά ρε παπαρα;"

Τον κοιτάει με απορία ο γεράκος και του λέει "Τι, δεν είναι;"