ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΞΙΑΙΡΕΣΗ Νέα εκδοχή από Σαξώνη

papageorgopoulos_dikastirio_metagogi_20140116_01.jpg

Μια νέα εκδοχή για την υπεξαίρεση από τα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, παρουσίασε ο πρώην δημοτικός ταμίας Παναγιώτης Σαξώνης, κατά την 10η μέρα της δίκης, που διεξάγεται ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

 

Εξηγώντας, κατόπιν επαναλαμβανόμενων ερωτήσεων του δικαστηρίου, τη «μεθοδολογία» που ακολούθησε για να κλέβει τα μετρητά, ισχυρίστηκε ότι ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μ. Λεμούσιας ήταν αυτός που αποφάσιζε το ύψος της υπεξαίρεσης σε μηνιαία βάση. «Ο Λεμούσιας αποφάσιζε για το σύνολο του μήνα, εγώ καθόριζα πόσα λεφτά θα πάρω ημερησίως» ισχυρίστηκε ο Π. Σαξώνης, ο οποίος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, παραδέχθηκε ότι τα παραπάνω τα αποκαλύπτει για πρώτη φορά.

Ο πρώην διαχειριστής της ταμειακής υπηρεσίας του δήμου αναφέρθηκε και σε απόφαση του 2003, σύμφωνα με την οποία για κάποιους μήνες είχε δοθεί εντολή να μην πληρώνονται οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων λόγω οικονομικής αδυναμίας του δήμου. Κατά τον Π. Σαξώνη, το διάστημα αυτό, ο ίδιος πήρε 2 εκατ. ευρώ από τα ταμεία. Τον παραπάνω ισχυρισμό αντέκρουσαν οι συνήγοροι των συγκατηγορουμένων του, που υποστήριξαν ότι η εντολή αυτή ίσχυε για συγκεκριμένα ταμεία (ΙΚΑ, ΤΑΔΚΥ κ.ά).

Πάντως, ο Π. Σαξώνης, ερωτηθείς για τη «μεθοδολογία» που εφήρμοσε κατά τη δράση του, υπέπεσε σε αντιφάσεις σχετικά με όσα ισχυρίστηκε στο δικαστήριο κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις, κάτι που παρατήρησαν μέλη του δικαστηρίου.

Η διαδικασία συνεχίζεται με την εξέταση της οικονομικής επιθεωρήτριας, Αναστασίας Τσεμπερά.

Σχόλια