Την υποψηφιότητά του για τη θέση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας ανακοίνωσε ο νυν περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας ως επικεφαλής της παράταξης, με τίτλο «Αλληλεγγύη: Σύγχρονη Ανθρώπινη Μακεδονία».


Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας έγινε ύστερα από αντιδράσεις που σημειώθηκαν στην παράταξη του Απ. Τζιτζικώστα, με βάση πληροφορίες που κυκλοφόρησαν ότι στη ΝΔ συζητείται η πρόταση να κατέβει υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο Τζιτζικώστας και υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ο βουλευτής Γιάννης Ιωαννίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τζιτζικώστας δέχθηκε τηλεφώνημα από την Αθήνα, με το οποίο του έγινε σαφές ότι δεν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος για την Περιφέρεια και του προτάθηκε να είναι υποψήφιος για το δήμο Θεσσαλονίκης. Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τη Νέα Δημοκρατία να προτιμά, για υποψήφιο περιφερειάρχη, τον Γιάννη Ιωαννίδη.

Ο κ. Τζιτζικώστας, όμως, αρνήθηκε. Και, σε μια κίνηση ρελάνς, πρωί – πρωί, ζήτησε σύγκλιση της ομάδας του, πριν από τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου. Κατάφερε να πάρει τη σύμφωνη γνώμη των αντιπεριφερειαρχών και να τους ανακοινώσει, αστραπιαία, αποσπώντας, ακόμη και τη σύμφωνη γνώμη του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Γιώργου Τσαμασλή, ο οποίος ακουγόνταν πως θα ήταν υποψήφιος στο δήμο Θέρμης.

Μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γιώργος Τσαμασλής, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους εξέφρασε την εκτίμηση ότι η ΝΔ δεν θα αναμειχθεί στο ζήτημα, διότι δεν υιοθετεί τη λογική των χρισμάτων.

Στις εξελίξεις παρενέβη με γραπτή δήλωσή του και ο πρώην περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος επισήμανε: «Μάγος δεν ήμουν, αλλά πριν ένα χρόνο είχα προβλέψει τα σημερινά γεγονότα και είχα χτυπήσει έγκαιρα το καμπανάκι. Δυστυχώς τότε με αγνόησαν. Σήμερα ως αρχηγός της παράταξης Δύναμη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, της παράταξης του 52,5% στις εκλογές του 2010, καλώ όλους τους περιφερειακούς συμβούλους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να επιδείξουν σύνεση, ψυχραιμία και ομοψυχία, να συνεχίσουν ενωμένοι το έργο που ξεκινήσαμε μαζί, απερίσπαστοι απ' όσα ακούγονται και γράφονται ενόψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών. Πάνω απ' όλα η Πατρίδα μας, η κεντρική Μακεδονία, πάνω απ' όλα το συμφέρον των πολιτών. Όλα τα άλλα εξυπηρετούν σκοπιμότητες».

Στην δήλωσή του ο Απ.Τζιτζικώστας τόνισε: «Στόχος είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να είναι η πρώτη Περιφέρεια της Ελλάδας που θα βγει από την κρίση. Έχουμε την εμπειρία, αποδείξαμε ότι έχουμε και την ικανότητα να το πετύχουμε. Καταθέτω σήμερα και επίσημα την υποψηφιότητά μου για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με το συνδυασμό 'Αλληλεγγύη: Σύγχρονη Ανθρώπινη Μακεδονία».

«Η Αλληλεγγύη είναι μία καθαρά αυτοδιοικητική πρόταση, η οποία απευθύνεται σε όλους τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας. Είναι η πρόταση για το μέλλον της Περιφέρειάς μας. Συνεχίζουμε δυναμικά και δημιουργικά. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Για να πετύχουμε όλα αυτά που αξίζουμε σας θέλουμε όλους κοντά μας» προσθέτει.