PAPAGEORGIOU_NOSOKOMIO_07.jpg

Το ποσόν των 250 ευρώ χρεώθηκε σε ανασφάλιστο ασθενή, για μία εξέταση, από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης (γνωστό και ως “Δυτικών Συνοικιών”).

 

Αυτό καταγγέλλουν, με ανακοίνωσή τους, τα μέλη του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης (Κ.Ι.ΑΛΛΗ.) Θέρμης

Μάλιστα, τα μέλη του Ιατρείου, καλούν, αύριο, 4 Φεβρουαρίου, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στο νοσοκομείο, για να ζητήσουν να γίνει δρεάν η εξέταση στο συγκεκριμένο ασθενή.

“Μόλις την προηγούμενη Πέμπτη η διοίκηση του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, βρισκόμενη μπροστά σε μια μαζική κινητοποίηση, έκανε δηλώσεις στα ΜΜΕ για να αποδείξει την κοινωνική ευαισθησία που την χαρακτηρίζει. Πριν αλέκτωρ λαλήσει, και καθώς τα μικρόφωνα και οι κάμερες των ΜΜΕ απομακρύνθηκαν από τα νοσοκομεία, βρεθήκαμε μπροστά σε μια ακόμα περίπτωση οικονομικής εξόντωσης ενός ανασφάλιστου ασθενή”, καταγγέλλουν στην ανακοίνωσή τους.

Η καταγγελία υπάρχει και στη σελίδα του Συλλόγου Ανασφάλιστων του ΟΑΕΕ στο Facebook (https://www.facebook.com/groups/anasfalistoioaee/).

“Δεν μένουμε αμέτοχοι. Το συγκεκριμένο περιστατικό, καθώς και όλα τα άλλα παρόμοια, θα κοινοποιούνται σε όλα τα ΜΜΕ. Δελτία Τύπου θα κυκλοφορήσουν αύριο το πρωί στα γαλλικά και στα αγγλικά. Αγωνιζόμαστε για ένα σύστημα υγείας που θα παρέχει δωρεάν φροντίδα όπως τη δικαιούμαστε ως άνθρωποι και ως πολίτες. ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΘΑΝΕΤΕ”, καταλήγει η ανακοίνωση των ανθρώπων του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θέρμης!