basketball_08.jpg

Η τετράδα των ομάδων, που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα παλέψουν για την αποφυγή των δύο θέσεων που οδηγούν στην Α2, ανοίγει σήμερα την «αυλαία» της 19ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ.

Την πιο δύσκολη αποστολή θα έχουν οι Ηλυσιακός και Ίκαρος Χαλκίδας, που «μοιράζονται» την τελευταία θέση του πίνακα (από 23 βαθμούς έκαστος) και που θα παίξουν εκτός έδρας με-θεωρητικά-ανώτερους αντιπάλους.

Η ομάδα των Ιλισίων θα αντιμετωπίσει στο «Ζηρίνειο» τη Νέα Κηφισιά, που αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος και που παρά την ήττα της από τον Παναθηναϊκό, εξακολουθεί να «βλέπει» τετράδα (έχει 28 βαθμούς έναντι 29 του τέταρτου ΠΑΟΚ).

Στη Δράμα με αντίπαλο τον ΚΑΟΔ, που προέρχεται από μεγάλο «διπλό» επί του Ηλυσιακού, θα επιδιώξει ο Ίκαρος Χαλκίδας να κάνει την έκπληξη και να φύγει νικητής. Τόσο ο Ίκαρος, όσο και ο Ηλυσιακός δεν έχουν καταφέρει ακόμη να πάρουν εκτός έδρας νίκη σε 9 αγώνες που έχουν δώσει συνολικά μακριά από Χαλκίδα και Αθήνα αντίστοιχα.

Τρίκαλα και Παναλευσινιακός, που βρίσκονται στην προτελευταία θέση (από 24 βαθμούς), θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τις έδρες τους, με την ομάδα του Θριάσιου να έχει σαφώς την πιο δύσκολη αποστολή, μιας και υποδέχεται τον ΠΑΟΚ.

Οι Θεσσαλοί θα φιλοξενήσουν τον Κολοσσό Ρόδου, που εξακολουθεί να μην πείθει μακριά από το «σμαραδγένιο» νησί (2 νίκες σε 9 παιχνίδια). Τα Τρίκαλα θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους, όπου σε 9 παιχνίδια έως τώρα μετρούν 6 νίκες.

Όλοι οι σημερινοί αγώνες έχουν κοινή ώρα έναρξης στις 16:00 και κανένας δεν θα μεταδοθεί τηλεοπτικά.