oasth_leoforeio_1.JPG

Τη χορήγηση δωρεάν κάρτας μετακίνησης απεριόριστων διαδρομών για ανέργους ζητά με επιστολή του προς τον ΟΑΣΘ ο δήμος Παύλου Μελά.

 

Όπως τονίζεται στην επιστολή, αφορμή για το αίτημα στάθηκαν τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας και επισφάλειας εργαζομένων που παρουσιάζουν οι δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης. «Ο εργαζόμενος, ο άνεργος, ο συνταξιούχος δεν μπορεί να πληρώσει το ακριβό εισιτήριο του ΟΑΣΘ, γεγονός που δημιουργεί σοβαρές δυσκολίες στη μετακίνησή τους», υποστηρίζεται στην ανακοίνωση.

«Η αστική συγκοινωνία με λεωφορεία είναι δημόσιο αγαθό, είναι το μέσο που χρησιμοποιούν κατά κύριο λόγο οι άνθρωποι των Δυτικών Συνοικιών καθώς και βασικό εργαλείο ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών. Η κοινωνία δεν μπορεί να επωμιστεί επιπλέον έξοδα τη στιγμή που η οικονομική κρίση η οποία ταλανίζει τη χώρα συρρικνώνει ακόμα περισσότερο τα πενιχρά της εισοδήματα, οδηγώντας την στην φτωχοποίηση. Είμαι πεπεισμένος ότι ο ΟΑΣΘ θα σταθεί δίπλα στους επιβάτες υπηρετώντας τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας», τόνισε ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Διαμαντής Παπαδόπουλος.