mat_ktirio_01.jpg

Η νεοεμφανιζόμενη τρομοκρατική οργάνωση Σύμπραξη Αναρχικών Οργανώσεων «Αντικρατικός Προσανατολισμός», ανέλαβε την ευθύνη για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο κτίριο των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη.

 

Η τοποθέτηση του μηχανισμού έγινε σε πρασιά διπλανής πολυκατοικίας, τη νύχτα της 28 Δεκεμβρίου 2013.

Την ευθύνη ανέλαβε η οργάνωση με προκήρυξη που ανέβασε στο διαδίκτυο. 

Στην προκήρυξη χαρακτηρίζουν “φωλιά των καθικιών” το κτίριο των ΜΑΤ κι αναφέρουν ότι τοποθέτησαν μικρή ποσότητα εκρηκτικών “επειδή λάβαμε υπόψιν την ύπαρξη νοσοκομείου σε ελάχιστη απόσταση από το στόχο”.

Το κείμενο της προκήρυξης, περισσότερο “λυρικό” παρά “πολιτικό”, αναφέρει:

“Ο ρόλος του μπάτσου επιτελεί τον διαχρονικό παράγοντα προστασίας του εκάστοτε πολιτεύματος. Αποτελεί την πιο συμπυκνωμένη μορφή νόμων υποταγής και εξουσίας ταυτόχρονα. Είναι η επανδρωμένη μονάδα που το σύστημα επιστρατεύει για να συμμορφώσει όσους δεν τιθάσεψε η τηλεόραση, το σχολείο, η εκκλησία. Τα εν λόγω σκουπίδια, χρησιμοποιούνται κατ' εξοχήν ως ένα βασικό κατασταλτικό όπλο του κράτους. Είναι πανταχού παρόντες, έτοιμοι να εκτελέσουν τις εντολές των από πάνω. Κάτω από τη στολή κρύβεται το πιο εκλεκτό, για τους κυρίαρχους υποκείμενο. Άβουλο, υποτακτικό και "γενναίο". Το καλό παιδί της οικογένειας. Πάνω στη στολή υπάρχει μια άρρωστη επιλογή. Η επιλογή να δέχεσαι διαταγές, η επιλογή του να κατέχεις τον ιστορικό τίτλο του δολοφόνου κρύβοντας την αδυναμία σου πίσω από την ασπίδα και την δειλία σου μέσα σε μια διμοιρία”.

Στο κείμενο γίνεται λόγος για “ξυλοδαρμούς στα τμήματα”, “διαπόμπευση” και “βασανισμούς συντρόφων”, “εξευτελισμό οροθετικών και τοξικομανών στους δρόμους και στα κρατητήρια” και “αθέατους θανάτους μεταναστών στα σύνορα”.

Γίνεται αναφορά στους Σ. Καναλεπούλο, Ι. Κουμή, Μ. Καλτεζά, Ν. Κονδολέων, Δ. Κικέρη, Δ. Γλυκογιάννη, Χ. Μαρίνο, Μπουλάτοβιτς, Η. Μαραγκάκη, Τόνι Ονούα, Αλέξη Γρηγορόπουλο, Λάμπρο Φούντα(ο οποίος χαρακτηρίζεται “αντάρτης”).

Στην προκήρυξη προβάλεται το σύνθημα “Αντίσταση-Αυτοοργάνωση-Αλληλεγγύη-Επίθεση”.

Η προκήρυξη καταλήγει με ένα υστερόγραφο, για την αντίδραση των αστυνομικών μετά την έκρηξη (σ.σ. διατηρούμε την ορθογραφία): “Στο σημείο υπήρχαν τρεις σκοποί εκείη τη στιγμή. Κι όμως, μετά την έκρηξη ολόκληρη διμοιρία τρέχαν σαν τρελοί και παρατάχθηκαν στο δρόμο προσπαθώντας να καταλάβουν από που τους ήρθε. Γελάσαμε πολύ με αυτή την αντίδραση. Γελάσαμε πολύ με τα σχόλια αυτόπτη-μάρτυρα-γουρουνιού περί παγιδευμένων αυτοκινήτων και ρουκετών”, τονίζεται.