agrotes_kinitopoihseis_03.JPG

Σε κατάληψη της εφορίας Βέροιας προχώρησαν αγρότες της Ημαθίας, διαμαρτυρόμενοι κυρίως για το θέμα της τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων αλλά και για τα “κόκκινα δάνεια”.

 

Σκοπός τους είναι, με τον τρόπο αυτό “να ασκήσουν περαιτέρω πίεση στην πολιτική ηγεσία ενόψει της αυριανής ψήφισης της τροπολογίας για τα φορολογικά θέματα των αγροτών”, τόνισε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών, Κώστας Λιολιόπουλος, μέλος της “Πρωτοβουλίας”. Επεσήμανε δε ότι αύριο έχει προγραμματιστεί νέα συνεδρίαση του φορέα προκειμένου να καθορίσουν περαιτέρω τη στάση τους οι αγρότες της περιοχής.

"Το πιο πιθανό είναι να βγούμε στους δρόμους με τα τρακτέρ μας, από τη Δευτέρα", εκτίμησε ο κ.Λιολιόπουλος. Στο μεταξύ, αγρότες σε διάφορες άλλες περιοχές της χώρες έχουν ήδη παρατάξει τα τρακτέρ τους σε δρόμους, ακολουθώντας τη “γραμμή” των Θεσσαλών. Τηρούν στάση αναμονής έως ότου οι συνδικαλιστές ανάψουν το “πράσινο φως” για το στήσιμο μπλόκων.Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγροτοσυνδικαλιστής ΝΔ Πέλλας Κώστας Τσαούσκας, “το πιο πιθανό είναι να πραγματοποιήσουμε κινητοποίηση εν μέσω της έκθεσης Agrotica (30/1-2/2), στη Θεσσαλονίκη. Δεν αποκλείεται, όμως, νωρίτερα να στήσουμε μπλόκα, εφόσον ψηφιστούν οι διατάξεις για τα φορολογικά μας και δεν εισακουστούν οι θέσεις μας".

Στην ίδια "κατεύθυνση" κινούνται και οι αγρότες στον Έβρο και τη Ροδόπη. Από την άλλη πλευρά, οι προσκείμενοι στο Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο Αγροτών, τηρούν στάση αναμονής ενώ αντιπροσωπεία τους βρίσκεται ήδη στην Αθήνα, προκειμένου να έχει συναντήσεις με στελέχη των υπουργείων: Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών. Οπως τόνισε το μέλος του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου Αγροτών, Χρήστος Γκόντιας, αύριο το απόγευμα πρόκειται να γίνει στη Δράμα μια εκδήλωση αγροτών, με τη συμμετοχή του εφόρου της περιοχής και λογιστών, προκειμένου να δοθούν διευκρινίσεις και να απαντηθούν ερωτήματα σχετικά με το θέμα της τήρησης βιβλίων εσόδων-εξόδων.Την ίδια ημέρα θα παρθούν αποφάσεις για τυχόν κινητοποιήσεις.

“Σε καμία περίπτωση ο αγροτικός κόσμος δεν ζητά να μην φορολογηθεί. Αυτό που διεκδικούμε είναι μια λογική και δίκαιη φορολόγηση. Η αύξηση του ορίου του τζίρου, τουλάχιστον στα 20.000 ευρώ, αντί των 10.000 ευρώ, είναι μια καλή αρχή” υπογράμμισε ο κ.Γκόντιας. Πρόσθεσε δε ότι "στη σημερινή συνάντηση στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των αγροτών θα επιδειώξουν μεταξύ άλλων να δοθεί “περίοδος χάριτος”, ώστε να ενημερωθούν επαρκώς οι αγρότες για το θέμα της τήρησης βιβλίων εσόδων -εξόδων και να μην είναι "βαρύς ο πέλεκυς" σε περίπτωση που σημειωθούν λάθη, πιθανότατα από άγνοια”.


από το ΑΠΕ-ΜΠΕ μέσω thestival.gr