Επιδείνωση θα παρουσιάσει από σήμερα ο καιρός, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.


Βροχές αναμένονται αρχικά στα δυτικά, που βαθμιαία θα ενταθούν, ενώ θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βορειοδυτικής χώρας.  Στο Αιγαίο θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι μέχρι 8 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται  λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν και το βράδυ θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και νότια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Σάββατο θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, καθώς και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Θα πνέουν επίσης νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση στα βόρεια.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: τοπικές νεφώσεις που βαθμιαια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαια και στις υπόλοιπες περιοχές. Από το απόγευμα στα δυτικά θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν, ενώ θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας.

Άνεμοι: αρχικά μεταβλητοι 3 με 4 και βαθμιαια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφορ με τάση ενίσχυσης το βράδυ.

Θερμοκρασία: από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές. Τα φαινόμενα βαθμιαια θα ενταθούν και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, οι όποιες το βράδυ θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιονιά θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά της ηπείρου και της δυτικής στέρεας.

Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαια 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: αραιές νεφώσεις που θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν και το βράδυ θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κυρίως στα νότια, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Θεσσαλίας.

Άνεμοι: αρχικά μεταβλητοι 3 με 4 που βαθμιαια θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 5 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ τη νύχτα στα δυτικά θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.

Άνεμοι: αρχικά νοτιοδυτικοί 3 με 5 που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 6 με 8 μποφορ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 που βαθμιαια θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 6 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Τοπικές προγνώσεις

Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαια θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν.

Άνεμοι: αρχικά μεταβλητοι 3 με 4 που βαθμιαια θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαια θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν και το βράδυ θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και νοτια.

Άνεμοι: αρχικά μεταβλητοι 3 με 4 που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.