ΟΥΡΕΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΛΕΥΚΟΥ ΠΥΡΓΟΥ᠀ദ

Ακόμη ταλαιπωρούνται οι φορολογούμενοι, από το χαράτσι της ΔΕΗ. Όπως εξήγησε, στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και το δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, ο πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Οικονομολόγων Βορείου Ελλάδος, Ιωάννης Τύρης, όσοι

έχουν καθυστερήσει να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ στους οποίους περιλαμβάνεται το χαράτσι, ή πλήρωσαν μέσω e-banikg, καλούνται να το… ξαναπληρώσουν από τις εφορίες.

Αυτό έγινε επειδή η ΔΕΗ εισέπραττε, μεν, το χαράτσι, αλλά ακριβώς τη μέρα λήξης του λογαριασμού ενημέρωνε την εφορία για την οφειλή.

Στην περίπτωση αυτή οι φορολογούμενοι καλούνται να διαπιστώσουν, από το taxisnet αν οφείλουν, πράγματι, το χαράτσι και, με τη βεβαίωση ότι το έχουν καταβάλει, να πάνε στις κατά τόπου ΔΟΥ και να ζητήσουν τη διαγραφή του χρέους, όπως έχουν το δικαίωμα.

Στην ερώτηση για ποιον λόγο αυτό δε γίνεται αυτόματα από το σύστημα, απάντησε: «Αυτό δείχνει την προχειρότητα της κρατικής μηχανής». Πρόσθεσε ότι «οι περισσότεροι καθυστερούν να πληρώσουν το λογαριασμό της ΔΕΗ κι έτσι είναι χιλιάδες αυτοί που εμφανίζονται να χρωστούν, αν και έχουν πληρώσει».