Χάρη στον Αθανασιάδη, ο ΠΑΟΚ έκανε το πρώτο βήμα, απόψε, στο ντέρμπι του Καυταντζογλείου με τον Ηρακλή και είναι 90 λεπτά μακριά από τον επόμενο γύρο του κυπέλλου.


Το παιχνίδι ήταν, πράγματι, ντέρμπι. Ο Ηρακλής μπήκε φουριόζος και με το "σπρώξιμο" του παθιασμένου κόσμου του, έχασε πρώτος, καλές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ.

Σιγά - σιγά, όμως, ο ΠΑΟΚ έπαιρνε μέτρα στο γήπεδο και, παρά το ότι ποτέ δεν πήρε την κατοχή, άρχισε να γίνεται επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις. Μάλιστα, ο Δικέφαλος θα μπορούσε να προηγηθεί στη φάση του 23' αν ο διαιτητής Κουτσιαύτης έδινε πέναλτι το κόψιμο της μπάλας με το χέρι, από τον Σαββίδη. Ο διαιτητής έδειξε "παίζετε" και, στη συνέχεια, ο Γεωργιάδης έστειλε, με βολέ, την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Πάντως, το πρώτο μέρος ανήκει στον Ηρακλή, που ήταν πιο γρήγορος, πιο παθιασμένος και καλά στημένος στο γήπεδο. Στο β μέρος, όμως, ο ΠΑΟΚ των πέντε αναπληρωματικών ισορρόπησε το παιχνίδι κι έδειξε διαφορά ποιότητας. Έτσι προηγήθηκε και δε δυσκολεύτηκε να φθάσει στη νίκη, αν και οι γηπεδούχοι είχαν ευκαιρίες να ισοφαρίσουν.

Δίκιο έχει ο Στέφενς να μην είναι ευχαριστημένος με την εμφάνιση της ομάδας του. «Όχι δεν είμαι ικανοποιημένος από την ομάδα μου. Πολλά δεν μου άρεσαν. Για μένα οι στατιστικές δεν είναι σημαντικές. Για μένα έχει σημασία το πώς παίζεις και αν κερδίζεις», είπε κι όταν τον ρώτησαν για τους οπαδούς του Ηρακλή, απάντησε: «Ο Ηρακλής είχε μεγάλη υποστήριξη. Σίγουρα σε τέτοια παιχνίδια με τέτοιο κοινό, πρέπει να ξέρεις πώς να παίξεις και εμείς σήμερα δεν παίξαμε καλά».

Στα ντεσού του αγώνα η επανεμφάνιση Κάτσε και η πρώτη του Μαντούρο. Ο Κάτσε αγωνίστηκε ξανά με τα φανέλα του ΠΑΟΚ έπειτα από τέσσερις και πλέον μήνες, με τον μέσο από την Αλβανία να παίρνει χρόνο συμμετοχής στο παιχνίδι για το Κύπελλο Ελλάδας με τον Ηρακλή στο «Καυτανζόγλειο», αντικαθιστώντας τον Αλέξανδρο Τζιώλη στο 73ο λεπτό του αγώνα. Είχε να παίξει από την 1 Σεπτεμβρίου 2013, κόντρα στον Πανιώνιο (στο νικηφόρο 4-1).

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Ηρακλής: Κηπουρός, Τσιλιανίδης (77' Σιατραβάνης), Μπουκουβάλας, Σαββίδης, Λίμα, Πορτουλίδης (70' Γιάρολιμ), Κοντοδήμος, Τάι, Ονουάτσι, Ζάχορα (68' Ματσούκας), Μπάμπα.
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Λίνο, Σκόνδρας, Κατσουράνης, Τζαβέλλας, Λάζαρ (46' Μαντούρο), Τζιόλης (76' Κάτσε), Γεωργιάδης, Νίνης, Λούκας (70' Ολίσε) και Αθανασιάδης.