nyfoudis_04.jpg

Την εκτίμηση ότι η χώρα δε θα πάρει την δόση που αναμένει ως τα Χριστούγεννα, εξέφρασε ο οικονομολόγος και πολιτικός επιστήμων, δημοτικός σύμβουλος Πυλαίας – Χορτιάτη, Νίκος Νυφούδης, που

μίλησε στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη και τη Ραδιοεφημερίδα του Fm100.

«Για το Δεκέμβριο, οι υψηλόβαθμοι και πολύ καλά πληρωμένοι δημόσιοι λειτουργοί της Ευρώπης έχουν κανονίσει τις διακοπές τους», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Νυφούδης εκτίμησε πως η κόντρα κυβέρνησης – τρόικας που εμφανίζεται έντονη τις τελευταίες ημέρες είναι «τεχνητή», καθώς το τι θα γίνει «είναι προσυμφωνημένο και η χώρα δεν μπορεί να κάνει πίσω, εδώ που μπήκε».

Για τα όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ περί νέας διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές, υποστήριξε ότι «ο Τσίπρας δεν έχει το ειδικό πολιτικό βάρος για να πιέσει» και πως «με τον ερχομό του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία η χώρα θα πέσει σε απραξία. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην κάνει κωλοτούμπα», πρόσθεσε!

Για τον κ. Νυφούδη «τη μεγαλύτερη δυνατή διαπραγμάτευση έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου», καθώς «το ειδικό βάρος το δικό του είναι μεγαλύτερο από άλλων πολιτικών». Πρόσθεσε πως, «από εκεί και πέρα, τα πράγματα, που είχαν μπει σε ένα ρυάκι, σνεχίστηκαν». Δήλωσε, πάντως, «πολιτικώς ορφανός», όσον αφορά τον ίδιο.