astrinidis_01.jpg

Συναυλία, στη μνήμη του αείμνηστου συνθέτη-πιανίστα και μαέστρου, Νίκου Αστρινίδη, οργανώνεται από το Δήμο Θεσσαλονίκης και τον Ερασιτεχνικό Καλλιτεχνικό Όμιλο «Μανδολινάτα Θεσσαλονίκης».

Η συναυλία θα φιλοξενηθεί απόψε, στις 8 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο «Άνετον».

Στην εκδήλωση οι παρευρισκόμενοι, τόσο οι θεατές όσο και τα μέλη της ορχήστρας, μπορούν να προσφέρουν συσκευασμένα τρόφιμα τα οποία θα παραληφθούν από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου (Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας) για τις ανάγκες του προγράμματος «Τράπεζα τροφίμων και ρούχων» καθώς και για τη στήριξη των απόρων κατοίκων.

«Ευχαριστούμε πολύ τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του Δήμου και δείχνουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους συνανθρώπους μας στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε» ανέφερε σε δήλωσή της, για την εκδήλωση, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Θεσσαλονίκης, Καλυψώ Γούλα.

Το πρόγραμμα της συναυλίας την οποία διευθύνει ο μαέστρος, συνθέτης-πιανίστας Καμπάνης Σαμαράς, περιλαμβάνει τραγούδια και άριες από όπερες, συνθέσεις σπουδαίων συνθετών (Μότσαρτ, Βιβάλντι, Μποκερίνι) καθώς και κάλαντα εν όψει των γιορτών των Χριστουγέννων .

Τραγουδούν: η Ανίλα Τέλη(σοπράνο), η Βάσκα Ποζίδου (σοπράνο), ο Χρόνης Νότας (βαρύτονος) και σε έκτακτη συμμετοχή η Γιγή Δήμου (σοπράνο).