mat_ktirio_01.jpg

Εκρηκτικός μηχανισμός, για να προκαλέσει υλικές ζημιές ήταν, τελικά, η αιτία του εκκωφαντικού κρότου που ακούστηκε, γύρω στα μεσάνυχτα, στην περιοχή του Ευκλείδη, όπου βρίσκεται το κτίριο που στεγάζεται η Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης.

Κατά τις πρωινές έρευνες βρέθηκαν τα υπολείμματα του μηχανισμού, που αποτελούνταν από δυο κροτίδες και μια πλαστική φιάλη με αλκοολούχα λοσιόν. Τον εμπρηστικό μηχανισμό είχαν τοποθετήσει άγνωστοι στον ακάλυπτο πολυκατοικίας επί της οδού Ομήρου, πίσω από το κτίριο όπου στεγάζονται τα ΜΑΤ.

Αστυνομικοί ερεύνησαν, αρχικά χθες βράδυ, μετά την έκρηξη, την πρασιά του κτιρίου όπου στεγάζεται η Αστυνομική Διεύθυνση Επιχειρήσεων, στην περιοχή του Ευκλείδη, χωρίς, πάντως, να βρουν τίποτα. Σύμφωνα με αυτήκοους μάρτυρες, ο κρότος της έκρηξης ήταν εκκωφαντικός κι όλοι υπέθεσαν ότι επρόκειτο για τρομοκρατικό χτύπημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικός φρουρός στο σημείο κατέθεσε ότι είδε μια λάμψη από τον ακάλυπτο.

Με το πρώτο φως της ημέρας, άρχισαν νέες έρευνες, που απέδωσαν καρπούς. Οι έρευνες, πάντως, συνεχίζονται για να διαπιστωθεί ποιος τοποθέτησε στο σημείο εκείνο τον μηχανισμό και με ποιον σκοπό.

Διαβάστε ακόμη:

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Αναστάτωση στα ΜΑΤ από κρότο!