ΧΙΟΝΙΑ_23.JPG

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που αναμένονται στη χώρα, δε φαίνεται να επηρεάζουν την Βόρειο Ελλάδα. Αυτό υποστήριξε ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, Κ. Κοκολάκης.

 

«Φυσικά και, απόψε το βράδυ κι αύριο το πρωί, θα σημειωθούν χιονοπτώσεις σε υψόμετρο άνω των 700 μέτρων. Τα σημεία, αυτά, όμως, δεν είναι πολλά και, εξάλλου, είναι του Αγίου Ανδρέα σήμερα και, όπως έλεγαν οι παλιοί “αντρειεύει το κρύο”», λέει ο κ. Κοκολάκης.

Ειδικά για την περιοχή της Θεσσαλονίκης, θα επικρατεί κρύο, όχι όμως και ακραία καιρικά φαινόμενα. Κάτι που σημαίνει ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες θα καταφέρουν να ανταποκριθούν.

«Ειδικά στον οδικό άξονα της Εγνατίας Οδού και στην ΠΑΘΕ δεν αναμένεται να αντιμετωπίσουμε πρόβλημα και θα παραμείνουν ανοιχτοί, αφού η εταιρία που διαχειρίζεται την Εγνατία διαθέτει περί τα 40 μηχανήματα και άλλα 70 μισθώθηκαν για τις ανάγκες της διεθνούς οδικής αρτηρίας Πατρών-Αθηνών-Θεσσαλονίκης-Ευζώνων», εξηγεί ο κ. Κοκολάκης. Ειδικά για την κεντρική Μακεδονία θυμίζει ότι, χθες, έγινε σύσκεψη των αρμόδιων φορέων και διαπιστώθηκε ότι, εκτός από την περιοχή του Λαγκαδά και του δήμου Βόλβης, όπου ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί τα αντιπλημμυρικά έργα, με την προϋπόθεση ότι δεν θα πλήξουν την περιοχή ακραία καιρικά φαινόμενα, δε θα παρουσιαστούν προβλήματα του μεγέθους της Ρόδου.

Είναι γεγονός, πάντως, ότι οι πιστώσεις για τέτοιου είδους ανάγκες έχουν μειωθεί δραματικά. Ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Γ. Τσαμασλής, στην ίδια σύσκεψη, υπογράμμισε ότι, ενώ η αντιπεριφέρεια λάμβανε 400.000 ευρώ για αποχιονισμό, τώρα προχώρησε σε σύμβαση με εργολάβους ύψους 74.000 ευρώ…

«Πάντως, τα διεθνή μετεωρολογικά μακροχρόνια μοντέλα δείχνουν ότι θα ΄χουμε έναν ήπιο Δεκέμβριο, έναν ψυχρό και ξηρό Ιανουάριο κι έναν Φεβρουάριο επίσης ήπιο, κάτι που θα μας βοηθήσει αρκετά», κατέληξε ο κ. Κοκολάκης.

Δ.Ι.Ασ.