amanatidis_01.jpg

«Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την ψήφο δυσπιστίας προς την κυβέρνηση επιτάχυνε το ρολόι της αντίστροφης μέτρησης για την πτώση της».

Την άποψη αυτή εξέφρασε, στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Αμανατίδη, η πτώση της κυβέρνησης άρχισε μετά τις εκλογές. «Μπορεί με την ψήφο δυσπιστίας να μην έπεσε η κυβέρνηση, όμως επιταχύνθηκε η πτώση της. Στη Βουλή, η κυβέρνηση έκανε πρόβα αντιπολίτευσης», πρόσθεσε.

Στο επιχείρημα ότι, με την πρόταση δυσπιστίας ο ΣΥΡΙΖΑ παρείχε άλλοθι στην κυβέρνηση να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο της τους επόμενους μήνες, ο κ. Αμανατίδης απάντησε ότι «κάτι τέτοιο δεν είναι αληθινό. Μπορεί, ακόμη, το ένα έκτο των βουλευτών, να καταθέσει νέα πρόταση δυσπιστίας, για άλλο λόγο. Επίσης, έχουμε μπροστά μας τον προϋπολογισμό και την ψήφισή του, που, ουσιαστικά, είναι πρόταση μομφής», δήλωσε.

Διαψεύδει για Τζάκρη

Όσον αφορά τη στάση της κ. Τζάκρη, έδωσε την πληροφορία ότι δεν γίνονται συζητήσεις του ΣΥΡΙΖΑ με την ανεξάρτητη, πλέον, βουλευτή Πέλλας κι εκτίμησε ότι, με την κίνησή της, συμπληρώθηκε ο αριθμός «10» των ανεξάρτητων βουλευτών, που τους δίνει το δικαίωμα να λειτουργούν ως κοινοβουλευτική ομάδα.