mylopoylos_synentefxi_20120831_01.jpg

Πλαίσιο τριών σημείων που αν γίνουν δεκτές αύριο θα έχει εκτονωθεί η κρίση στα πανεπιστήμια, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά σήμερα, σκοπεύει να καταθέσει στον υπουργό Παιδείας Κώστα Αρβανιτόπουλο, ο

πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος. Οι δυο άνδρες έχουν συνάντηση σήμερα, στην Αθήνα.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ υπογράμμισε πως δεν έγινε αξιολόγηση, το νούμερο προς διαθεσιμότητα υπαλλήλων προαποφασίστηκε πριν οποιαδήποτε αξιολόγηση, η λίστα που υπογράφτηκε από τον υπουργό βρίθει λαθών, αφού οι ίδιοι οι υπάλληλοι δήλωναν τα στοιχεία που έπρεπε να δηλώσουν, χωρίς έλεγχο και, τέλος, τη διαπιστωτική πράξη υπογράφει ο υπουργός ως μη οφείλει.

Ο κ. Μυλόπουλος είπε πως «είναι καλό το ότι ο υπουργός καλεί σε διάλογο έστω και μετά από δύο μήνες εκκλήσεων των πρυτάνεων για κάτι τέτοιο».

Τα τρία σημεία τα οποία θα καταθέσει ο κ. Μυλόπουλος είναι τα εξής: Να αποσυρθεί άμεσα η διαπιστωτική πράξη, να συμφωνήσουμε σε μία μέθοδο αξιολόγησης των διοικητικών δομών, που να εφαρμοστεί εντός δέκα ημερών στα ελληνικά πανεπιστήμια και, τέλος, η νέα πραγματικότητα που θα προκύψει να αποτελέσει τη βάση για τη διαθεσιμότητα.