dimotiko_kolimbitirio_ano_toumpas.jpg

Μειώνεται στο μισό η ωριαία συνδρομή για την ελεύθερη κολύμβηση στο δημοτικό κολυμβητήριο της Τούμπας. Αυτό ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, χθες, το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Εγκρίθηκε επίσης η μείωση της ωριαίας συνδρομής ενηλίκων για την ενοικίαση γηπέδου τένις (παραλία, περιοχή Μπότσαρη και Π. Συνδίκα), καθώς και η ένταξη των τρίτεκνων και των τέκνων τους, στους δικαιούχους των δωρεάν κατηγοριών, στα Δημοτικά Γυμναστήρια, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο και στα Ανοιχτά Αθλητικά Πάρκα, αλλά και την τροποποίηση των κριτηρίων ως προς τις δωρεάν κατηγορίες.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Κωνσταντίνος Ζέρβας, «ο Δήμος Θεσσαλονίκης στηρίζει τους συμπολίτες μέσα στη δύσκολη οικονομική κατάστασης που επικρατεί στη χώρα μας».

Έτσι, η ωριαία συνδρομή ενηλίκων για την ελεύθερη κολύμβηση στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της Τούμπας ορίζεται στα δύο ευρώ, ενώ για την ελεύθερη κολύμβηση παιδιών η ισχύουσα ωριαία συνδρομή μειώνεται σε ένα ευρώ. Η ωριαία συνδρομή ενηλίκων ως προς την ενοικίαση γηπέδου τένις (παραλία, περιοχή Μπότσαρη και Π. Συνδίκα) μειώνεται στα τρία ευρώ.

Επίσης, δωρεάν θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις οι τρίτεκνοι, με την προσκόμιση Πιστοποιητικού Οικογενειακής Κατάστασης και εκκαθαριστικού σημειώματος. Χρήση δωρεάν θα μπορούν να κάνουν και οι μακροχρόνια άνεργοι, με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και εκκαθαριστικό σημείωμα, όπως και τα μέλη μονογονεϊκής οικογένειας.

Για τις παραπάνω δωρεάν κατηγορίες, καθιερώνονται εισοδηματικά κριτήρια, ως εξής:

  • Ατομικό εισόδημα 6000 ευρώ
  • Έγγαμος 7.200 ευρώ
  • Γονέας ενός τέκνου 8.640 ευρώ
  • Γονέας δύο τέκνων 10.368 ευρώ
  • Γονέας τριών τέκνων 12.441 ευρώ