Τις προτάσεις του υπουργού Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλου, που παραδόθηκαν, προχθές, στον πρύτανη Γιάννη Μυλόπουλο, εξέτασε, στη σημερινή συνεδρίασή της, η Σύγκλητος του ΑΠΘ, παρουσία διοικητικών υπαλλήλων και φοιτητών.


Μεταξύ άλλων, ο υπουργός πρότεινε να υπάρχει δυνατότητα «η όποια υποστελέχωση βασικών λειτουργιών προκύψει» με την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών των ιδρυμάτων και την «κατάρτιση και έγκριση του Οργανισμού» τους να αντιμετωπιστεί μέσω της δια-ιδρυματικής κινητικότητας υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα.

Επίσης, θα δοθεί η δυνατότητα στους διοικητικούς υπαλλήλους που είναι σε διαθεσιμότητα και έχουν τα προσόντα να τοποθετηθούν σε θέσεις εργαστηριακού προσωπικού (ν.4009). 

Τρίτο σημείο των προτάσεων του υπουργού είναι ότι θα εξεταστούν οι ενστάσεις για αποκατάσταση ανακριβειών κατά την απογραφή τους.

Κατά τη συζήτηση εκφράστηκαν επιφυλάξεις για το εάν το ΑΠΘ μπορεί να λειτουργήσει μετά τη διαθεσιμότητα και πώς μπορεί να αντιμετωπιστούν προβλήματα σε τομείς (γραμματείες, ορκωμοσίες, κ.α.). Μάλιστα, υπάλληλος του τεχνικού κλιμακίου προειδοποίησε για τον κίνδυνο άμεσης διακοπής της θέρμανσης των κτιρίων καθώς «από τους δεκαοκτώ μονίμους υπαλλήλους του κλιμακίου εξαιρείται της διαθεσιμότητας μόνο ένας».

Με ομόφωνη ανακοίνωσή της μετά από την έκτακτη συνεδρίαση σημειώνει ότι κρίνεται αναγκαία η εκ νέου συνάντηση επιτροπής της Συγκλήτου με τον υπουργό Παιδείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Συγκλήτου του ΑΠΘ:

Η Σύγκλητος του ΑΠΘ, σε έκτακτη συνεδρίασή της, σήμερα 27-11-13, διατύπωσε ομόφωνα την εκτίμηση ότι, ειδικά για το ΑΠΘ, οι έγγραφες προτάσεις του κ. Υπουργού Παιδείας, όπως είναι διατυπωμένες, δεν επιλύουν κανένα από τα προβλήματα που δημιουργεί η διαθεσιμότητα και για το λόγο αυτό κρίνεται αναγκαία η εκ νέου συνάντηση επιτροπής της Συγκλήτου με τον κ. Υπουργό Παιδείας.