Στο κάτεργο του Γεντί Κουλέ, τις φυλακές Επταπυργίου, που είναι, πλέον, επισκέψιμο μνημείο, θα βρεθούν, σήμερα, αντιστασιακοί της περιόδου 1967 – 1974.

 

Ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974, διοργανώνει ξενάγηση στις φυλακές του Γεντί Κουλέ, με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου, στις 12 το μεσημέρι. 

Οι εκδηλώσεις για την 40η επέτειο του Πολυτεχνείου άρχισαν από χθες, κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Στη Θεσσαλονίκη αναπτύσσονται περίπου 2.500 αστυνομικοί. Σε κλοιό ασφαλείας τίθενται το Αμερικάνικο και το Γερμανικό Προξενείο και το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Η έναρξη των επετειακών εκδηλώσεων για το Πολυτεχνείο έγινε με την κατάθεση στεφάνων, από τις πρυτανικές αρχές, στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, χθες το μεσημέρι, στο μνημείο έξω από τη Σχολή.

Φοιτητές και καθηγητές δήλωσαν ότι ο συμβολισμός του Πολυτεχνείου είναι περισσότερο επίκαιρος από ποτέ και απηύθυναν έκκληση για εθνική ομοψυχία.

Στις 11 το πρωί της Κυριακής, θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ από τις πολιτικές νεολαίες, ενώ το απόγευμα στις 5 είναι προγραμματισμένη πορεία στον ίδιο χώρο η οποία θα καταλήξει μέχρι το αμερικανικό προξενείο στην οδό Τσιμισκή.