et3_diamartyria_20130611_02.jpg

Να μην αποκλείσει τη Βόρειο Ελλάδα, από τη δημόσια τηλεόραση, όπως θέλουν οι δηλώσεις των τελευταίων ημερών, καλεί την κυβέρνηση η ΕΣΗΕΜ-Θ, με ανακοίνωσή της.

 

Η ΕΣΗΕΜ-Θ εντοπίζει “κυβερνητικές παλινωδίες” που “κορυφώνονται με την ακύρωση των διαβεβαιώσεων που έδιναν οι υπουργοί Παντελής Καψής και Δημήτρης Σταμάτης σχετικά με τη δημιουργία αυτόνομου ραδιοτηλεοπτικού φορέα με έδρα τη Θεσσαλονίκη”.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται, ακόμη, ότι οι απολυμένοι της ΕΡΤ δεν έχουν πάρει τις δόσεις της νόμιμης αποζημίωσής της και γίνεται λόγος για “προκλητική” επέμβαση των ΜΑΤ στην Αγία Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ανακοίνωση ψήφισε η πλειοψηφία του δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ, καθώς υπήρξαν διαφοροποιήσεις –κυρίως- σε δυο σημεία: Το σημείο που κάνει λόγο για ακύρωση των διαβεβαιώσεων του Καψή-Σταμάτη και την κατάληξη της ανακοίνωσης, που “καλεί επίσης όλους τους φορείς της Βόρειας Ελλάδας να συστρατευτούν στο αίτημα για τη διατήρηση αυτόνομου και άρτιου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού σχήματος στη Θεσσαλονίκη, στα πρότυπα της ΕΡΤ3”, όπως διαμορφώθηκε με παρέμβαση του εκπροσώπου της παράταξης “Ενωτική Πρωτοβουλία”. Στα δύο σημεία διαφώνησαν οι εκπρόσωποι των παρατάξεων “Ασύνταχτος Τύπος” και “Δημοσιογράφοι ΣυμμΕτέχουν”. 

Διαβάστε την ανακοίνωση με κλικ εδώ.