Âïóêüò óôçí ðåñéï÷Þ Áñôáò , ÊõñéáêÞ 5 Íïåìâñßïõ 2006.

Πέντε κρούσματα ευλογιάς εντοπίστηκαν σε κοπάδια προβάτων, κτηνοτροφικών μονάδων της περιοχής Δέλτα και, τις προηγούμενες ημέρες θανατώθηκαν, προληπτικά, 1.000 ζώα.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστο Γκουντενούδη, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, αφού η ευλογιά στα αιγοπρόβατα είναι συνηθισμένη ασθένεια, όμως, για τους κτηνοτρόφους των οποίων τα πρόβατα θανατώθηκαν, η οικονομική ζημιά είναι πολύ μεγάλη.

«Θα κάνουμε παραστάσεις, τόσο εγώ, όσο και ο περιφεριεάρχης Κ. Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιο Τσαυτάρη, ώστε να αποζημιωθούν οι κτηνοτρόφοι και για τα εγκυμονούντα ζώα, καθώς οι αποζημιώσεις για θανάτωση από ευλογιά είναι πολύ μικρές», είπε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη ο κ. Γκουντενούδης.

Όπως ενημέρωσε, έχουν ληφθεί μέτρα για όλη την περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης και, ήδη, ενημερώνονται ο ι κτηνοτρόφοι, ακόμη και με την προβολή στλάιντς, για το πώς εμφανίζεται η νόσος και τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση που εντοπίσουν ζώο που νοσεί στο κοπάδι τους.