newspapers.jpg

Με την απόσυρση του άδικου φορολογικού για τα ακίνητα ασχολούνται, στην πλειοψηφία τους, στην πρώτη τους σελίδα, οι σημερινές εφημερίδες. Αναλυτικά:

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Πάει πίσω ο φόρος σοβιέτ

Η εφημερίδα γράφει ότι "πάει πίσω η επιβολή του «φόρου σοβιέτ» επί των ακινήτων, για να εξυπηρετηθούν οι δύσκολες συγκυρίες. Κατά τις πληροφορίες μελετάται ο φόρος να επιβληθεί μετά τον Μάιο, ώστε να αποκλιμακωθούν οι εντάσεις που έχουν δημιουργηθεί στην κοινωνία, αλλά και στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες που στηρίζουν την κυβέρνηση".

ΕΘΝΟΣ: Παράθυρο για σύνταξη έως το τέλος του χρόνου

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ευνοϊκοί όροι συνταξιοδότησης ισχύουν για όσους θεμελίωσαν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι το 2012. Ιδιαίτερα ωφελημένοι είναι οι εργαζόμενοι που ασφαλίστηκαν στο Δημόσιο ή στα Ταμεία των ΔΕΚΟ και των τραπεζών το 1982 και νωρίτερα. Συνταξιοδοτούνται ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας, απλώς με τη συμπλήρωση 35ετίας".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Το Αγιο Ορος προσεύχεται για τους Πανέλληνες!

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Τι συνέβη στις 26 Οκτωβρίου στο Μυστρά. Ολόκληρος ο λόγος των πατέρων του Αγίου Ορους, που καλεί σε λευτεριά την πατρίδα μας!!!"

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Λεφτά δεν υπάρχουν, γι΄αυτό δεν πείθουμε

Η εφημερίδα γράφει "Ο Γλέζος «γκρεμίζει» την παροχολογία Τσίπρα. «Με ρωτάει ο κόσμος πού θα βρούμε τα λεφτά και η απάντησή μας δεν είναι πειστική», δήλωσε ο Μανώλης Γλέζος ομολογώντας τις «μαύρες τρύπες» στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Εσωκομματικά ρήγματα προκαλεί η αμφισβήτηση κεντρικών επιλογών της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ τόσο από το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς όσο και από το «ρεύμα» Λαφαζάνη".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Οι «αδιάφθοροι» δεν βρήκαν τους χρυσαυγίτες στην ΕΛ.ΑΣ., αλλά βρήκαν... ομερτά και πιο πολύ ξύλο

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ολίγη από Χρυσή Αυγή και πολύ από ακραία αστυνομική βία δείχνει το πόρισμα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, έπειτα από περίπου ένα μήνα ερευνών για τον εντοπισμό θυλάκων του νεοναζιστικού μορφώματος στους κόλπους του Σώματος".

ΕΣΤΙΑ: Οι φόροι ρίχνουν τις κυβερνήσεις

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η Κυβέρνησις Σαμαρά διαπράττει ένα μεγάλο πολιτικό λάθος. Προκειμένου να μην καταργηθούν οι χιλιάδες άχρηστες θέσεις απασχολήσεως στο δημόσιο, φορολογεί βάναυσα εκατομμύρια φορολογουμένων".

Η ΑΥΓΗ: «Τα φουσκώνουμε»! Ομολογία Σαμαρά για τη «ρήξη» με την τρόικα

Σύμφωνα με την εφημερίδα "την άνευ όρων παράδοση στην τρόικα ακόμη μια φορά προανήγγειλε ο Αντ. Σαμαράς αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Ευ. Βενιζέλο, εγκαταλείποντας οριστικά τους λεονταρισμούς των επιτελών του τις προηγούμενες ημέρες".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Στην κόλαση του... Δάντη!

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "σε δεινή θέση βρίσκεται η κυβέρνηση με τους βουλευτές της να πιέζουν ασφυκτικά για μείωση της φορολογίας ακινήτων και τους δανειστές να ζητούν τήρηση των συμφωνηθέντων. Μέχρι αργά χθες το βράδυ, περίπου 75 βουλευτές της Ν.Δ. σε συνάντηση με τον Γ. Στουρνάρα ζητούσαν μείωση της φορολογίας. Οι Αντ. Σαμαράς και Ευάγγ. Βενιζέλος ανανέωσαν το ραντεβού τους για σήμερα αναζητώντας λύση, ενώ ο πρωθυπουργός προσπαθεί να εξωραΐσει την κατάσταση δηλώνοντας ότι «μερικές φορές τα φουσκώνουμε. Τα προβλήματα θα λυθούν».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αλλαγές στον φόρο ακινήτων

Η εφημερίδα επισημαίνει "σε δύσκολο «σταυρόλεξο» για την κυβέρνηση αναδεικνύεται ο ενιαίος φόρος ακινήτων, καθώς «γαλάζιοι» βουλευτές της επαρχίας εμφανίζονται να ζητούν διατήρηση του εισπραττόμενου μέσω της ΔΕΗ Ειδικού Τέλους Ακινήτων, προκειμένου να μην υπάρξει επιβάρυνση των αγροτών".

Ο ΛΟΓΟΣ: Στάση πληρωμών από τους πολίτες

Σύμφωνα με την εφημερίδα "εκρηκτική αύξηση νέων χρεών καταγράφεται στα ταμεία των εφοριών, αφού από την αρχή του τρέχοντος έτους αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο τα «φρέσκα» χρέη, κατά περίπου 1 δισ. ευρώ το μήνα, προβληματίζοντας ακόμη περισσότερο το οικονομικό επιτελείο για την πορεία των εσόδων το προσεχές διάστημα".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Κάτω τα χέρια από τη συνδικαλιστική δράση!

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "την ένταση του αυταρχισμού αστικού κράτους και εργοδοσίας σε βάρος συνολικά του εργατικού κινήματος, σηματοδοτεί η απόφαση του Πλημμελειοδικείου Πειραιά, να καταδικάσει σε 5 μήνες φυλακή συνδικαλιστές των ταξικών σωματείων Μετάλλου Πειραιά και Ηλεκτρολόγων Πλοίων, ύστερα από μήνυση εργοδοτών της Βιομηχανικής Περιοχές Σχιστού, που δραστηριοποιούνται και στη Ζώνη Περάματος".

ΤΑ ΝΕΑ: «Κίνημα ακινήτων» φέρνει νέες αλλαγές

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με συνεχείς αλλαγές και βελτιωτικές παρεμβάσεις στο σχέδιο ενιαίας φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας θα επιδιώξει η κυβέρνηση να κατευνάσει τις αντιδράσεις που καταγράφονται στους κόλπους των βουλευτών του κυβερνητικού συνασπισμού. Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας συναντήθηκε χθες το βράδυ με 74 βουλευτές της ΝΔ και δήλωσε ότι θα δεχθεί βελτιωτικές προτάσεις, αλλά μόνον αν έχουν μηδενική επίπτωση στον προϋπολογισμό".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: Καλύτερα να μασάει παρά να μιλάει...

Η εφημερίδα γράφει ότι "με τον Θεόδωρο Πάγκαλο η ελληνική κοινωνία ασχολείται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο από το 1981, οπότε πρώτη φορά εκλέχτηκε βουλευτής, μέχρι και σήμερα, που περνά τον χρόνο του γυρνώντας στα κανάλια και τα ραδιόφωνα «πουλώντας» αυτό που κάποτε τον εκτόξευε στα ύψη της δημοτικότητας και σήμερα τον οδηγεί στα τάρταρα της απαξίωσης: τον προκλητικά κυνικό λόγο του".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Εξελίξεις στις τράπεζες

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου ώστε να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες, προκειμένου το ΤΧΣ να πουλήσει σε στρατηγικούς επενδυτές τις συμμετοχές του στις τράπεζες, διαβλέπει η ηγεσία του Ταμείου. Μοντέλο για τις ιδιωτικοποιήσεις θα αποτελέσει η Eurobank".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Υποχρεώσεις ύψους 4,1 δισ. πιέζουν για το νέο «πακέτο»

Η εφημερίδα τονίζει ότι "εκκρεμείς δόσεις από το μηχανισμό στήριξης ύψους 5,9 δισ. ευρώ, μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, αποτελούν το ισχυρό όπλο της τρόικας, το οποίο χρησιμοποιεί προκειμένου να επιβάλει στην κυβέρνηση το νέο πακέτο των επώδυνων μέτρων".