ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΑΓΑΡΑΔΩΝ Γίνεται οικολογικό πάρκο

tagarades_anaplasi_xyta_01.jpg
Οικολογικό πάρκο 740 στρεμμάτων, με δέντρα, χώρους αναψυχής και αθλοπαιδιών, πρόκειται να πάρει τη θέση της πρώην χωματερής των Ταγαράδων.
Σήμερα υπεγράφη η σύμβαση για την τρίτη φάση της ανάπλασης των εναπομεινάντων 450 στρεμμάτων στη θέση Καλαμάκι των Ταγαράδων, μεταξύ της αναδόχου κοινοπραξίας και του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων.
Πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο μετά τον ΧΥΤΑ της Μαυροράχης.
Οι εργασίες πρόκειται να ολοκληρωθούν σε δύο χρόνια από σήμερα. Θα γίνουν από την κοινοπραξία «Μεσόγειος- Ιθάκη», είναι προϋπολογισμού 14,2 εκ. ευρώ και θα ολοκληρωθούν σε δύο χρόνια.
«Ένας χώρος που λειτουργούσε επί 25- 30 χρόνια ως χωματερή, αποκαθίσταται και αποδίδεται στους πολίτες. Οι Ταγαράδες είναι μοναδική περίπτωση χώρου σε όλη την Ελλάδα που είναι ενεργός περιβαλλοντικά και διαχειρίζεται βιοαέριο, που σημαίνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος αυτανάφλεξης, πυρκαγιών και οσμών και ταυτόχρονα επεξεργάζονται διασταλλάζοντα από τον βιολογικό καθαρισμό, γεγονός που σημαίνει ότι προστατεύονται και τα υπόγεια και τα επιφανειακά ύδατα» ανέφερε ο πρόεδρος του ΦοΔΣΑ, Μιχάλης Γεράνης.
Η χωματερή των Ταγαράδων σταμάτησε να λειτουργεί τον Αύγουστο του 2008.
____________________________________________________
από Δελτίο Τϋπου

Σχόλια

 1. Παρακαλούμε πριν το δημοσιεύσετε να αναφέρεται τις πηγές σας. Ειμασταν και εμεις εκει σήμερα και το οτι αντιγραψατε το κειμενο δεν ηταν σωστό κύριε Ασπροπουλη. Παρακαλόυμε να βάλετε και λίγη δεοντολογία μεσα στο βιογραφικο που έχετε επισυνάψει στις σελίδες σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αγαπητέ ανώνυμε
  αφήνω στην άκρη το ότι δεν έβαλες όνομα, για να ξέρω ποιος είσαι και από ποιον "έκλεψα" το κείμενο.
  Σε πληροφορώ, λοιπόν, ότι το κείμενο προέρχεται από Δελτίο Τύπου, το οποίο έχουμε επεξεργαστεί. Γι αυτό και κάτω από το κείμενο υπάρχει η σχετική επισήμανση. Κάτι που δεν είδαμε στα υπόλοιπα 94 site που έχουν δημοσιεύσει το ίδιο κείμενο, είτε με μικρές αλλαγές, είτε αυτούσιο.
  Αλήθεια, εσείς ποιοι από τα 94 site που μάχονται για την πατρότητα του κειμένου είστε;
  Επίσης, να σας ενημερώσω πως εσείς, δεν αποτελείτε πηγή. Πηγή είναι ο ΦοσΔΑ, του οποίου το υλικό κι εσείς αναπαράγετε.
  Όσον αφορά τη νομοθεσία περί copyright, είμαστε πρόθυμοι να σας δώσουμε κάθε νομολογία.
  Δ.Ι.Ασπροπούλης

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.