eranos_01.jpg

Τουλάχιστον οκτώ καταγγελίες για εράνους που κάνουν επιτήδειοι, χρησιμοποιώντας το όνομα των Γιατρών του Κόσμου, έχει δεχτεί το Γραφείο Θεσσαλονίκης της Οργάνωσης τον τελευταίο χρόνο.

Με ανακοίνωσή τους, οι Γιατροί του Κόσμου επισημαίνουν ότι οι έρανοι που, δήθεν, διεξάγουν κάποιοι, πόρτα – πόρτα, είναι… μαϊμού: “Οι Γιατροί του Κόσμου δεν πραγματοποιούν εράνους πηγαίνοντας στα σπίτια πόρτα-πόρτα, ούτε και πωλήσεις περιοδικών στο δρόμο. Κάνουν μόνο μπαζάρ κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα σε ειδικά σταντ σε συγκεκριμένους χώρους”, υπογραμμίζουν με την ανακοίνωσή τους.

Όπως προέκυψε από μια μίνι έρευνα της οργάνωσης, κάποιοι κατέβασαν,μ από το διαδίκτυο, το λογότυπο της Οργάνωσης και μαζεύουν χρήματα. Μάλιστα, έχουν τυπώσει και… μπλοκάκια αποδείξεων!

Η τελευταία καταγγελία ήταν από τη Λάρισα. Υπήρξαν πρόσφατα και άλλες καταγγελίες, από τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη του Γραφείου Θεσσαλονίκης των Γιατρών του Κόσμου, Σοφία Γκαρανέ.

Οι Γιατροί του Κόσμου ζητούν από όσους δεχτούν επισκέψεις για δήθεν εράνους, όχι μόνο να μη δώσουν χρήματα, αλλά να ειδοποιήσουν την οργάνωση και την Άμεσο Δράση. “Όλοι εμείς, εθελοντές, φίλοι, το προσωπικό και το Διοικητικό Συμβούλιο της οργάνωσης δεσμευόμαστε να διαφυλάξουμε με κάθε θεμιτό τρόπο το όνομα των Γιατρών του Κόσμου, αλλά δεσμευόμεθα να διαφυλάξουμε και κάθε πολίτη που κινδυνεύει να πέσει θύμα λόγω ευαισθησίας στους τόσο δύσκολους καιρούς που περνάει η χώρα μας”, πρόσθεσε η κ.Γκαρανέ.