fokas_diamartyria_20130523_01.jpg

Την οριστική έξωση της επιχείρησης «Φωκάς», από το κτίριο της Τσιμισκή, αποφάσισε το ηγουμενοσυμβούλιο της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας.

Όπως δήλωσε ο νομικός εκπρόσωπος της Μονής Θόδωρος Ζέρβας, η απόφαση για αποβολή της επιχείρησης είναι οριστική και καθαρογράφεται, καθώς η εταιρεία δεν τήρησε τον όρο της προσκόμισης εγγυητικής ύψους 830 χιλ. ευρώ, έναντι των οφειλομένων μισθωμάτων. Πρόσθεσε ότι η Ιερά Μονή, ως ύστατη υπαναχώρηση, δήλωσε διατεθειμένη να αποδεχθεί μικρότερη εγγυητική, ύψους 460 χιλ. ευρώ, η οποία επίσης δεν προσκομίστηκε.

Η απόφαση ενσωματώνει και την προκήρυξη πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εξεύρεση νέου μισθωτή, ο οποίος αναμένεται να δημοσιευτεί τις αμέσως επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται η ιστοσελίδα voria.gr, στην προκήρυξη θα υπάρχει όρος που θα προβλέπει την υποχρεωτική πρόσληψη τουλάχιστον 160 εργαζόμενων. Από αυτούς οι 50 θα πρέπει να είναι υποχρεωτικά από τους εργαζόμενους της Φωκάς στο πολυκατάστημα της Τσιμισκή, ενώ για τις υπόλοιπες θέσεις, οι εργαζόμενοι της Φωκάς, θα έχουν προτεραιότητα εφόσον πληρούν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα.