mylopoylos_synentefxi_20120831_01.jpg

«Δεν είναι αλήθεια ότι πανεπιστήμια έστειλαν τα στοιχεία που ζητά το υπουργείο Παιδείας». Αυτό υποστηρίζει ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος, που μίλησε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και τον δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη.

Όπως επισήμανε ο πρύτανης, αυτό που στάλθηκε είναι μια πρώτη καταγραφή, από τρία εκ των οκτώ πανεπιστημίων. Εξήγησε πως, αυτά που ζητά το υπουργείο «δεν είναι στοιχεία που υπάρχουν. Είναι φάκελοι 440 υπαλλήλων, οι οποίοι πρέπει να ανοιχθούν, να ψηφιοποιηθούν τα στοιχεία τους και να μεταφερθούν στον διαδικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ και, στη συνέχεια, να αναζητηθούν οι υπάλληλοι αυτοί και να τους ζητηθούν μια σειρά στοιχεία όπως πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης, για να συμπεριληφθούν και αυτά».

Ο κ. Μυλόπουλος επισήμανε ότι οι υπάλληλοι βρίσκονται σε απεργία, κάτι που σημαίνει ότι η διαδικασία δεν είναι δυνατό να ολοκληρωθεί κι υποστήριξε ότι «δε θα σταματήσει η απεργία εάν δε σταματήσει η κυβέρνηση να πυροδοτεί την κατάσταση», όπως έγινε με τη διαρροή της είδησης ότι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι που, από μόνοι τους, δε θα παραδώσουν τα στοιχεία.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ διευκρίνισε ότι «διαφωνούμε με την πολιτική της διαθεσιμότητας. Οι υπάλληλοι αυτοί είναι χρήσιμοι. Μεγαλώσαμε τα πανεπιστήμια και δεν επαρκεί το υπάρχον προσωπικό. Ζητήσαμε το σκεπτικό με βάση το οποίο 1349 πανεπιστημιακοί υπάλληλοι πλεονάζουν κι απάντηση δεν πήραμε. Το μέτρο θα διαλύσει τα ελληνικά πανεπιστήμια», κατέληξε ο κ. Μυλόπουλος.