Για τη Δευτέρα διεκόπη η δίκη, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, πρώην στελεχών της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, για την υπόθεση του δρόμου του Ωραιοκάστρου.


Το δικαστήριο θα αποφασίσει επί των νομικών ισχυρισμών των συνηγόρων υπεράσπισης, που κατατέθηκαν χθες, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, επικαλέστηκαν το νόμο «Παυλόπουλου» (3274/2004) αλλά και τον μεταγενέστερο 3801/2009, υποστηρίζοντας ότι, με βάση αυτούς, όπως έχει προκύψει και από Απόφαση του Αρείου Πάγου (549/2011), πρέπει να απαλλαγούν από κάθε ποινική ευθύνη. 

Για την υπόθεση κατηγορούνται συνολικά 26 άτομα, ανάμεσα στους οποίους ο τελών εν αργία αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γιώργος Τσαμασλής, ο περιφερειακός σύμβουλος Διονύσης Ψωμιάδης, που επίσης έχει τεθεί σε αργία, ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης Κώστας Παπαδόπουλος και πρώην νομαρχιακοί σύμβουλοι.

Αφορά το κόστος κατασκευής του έργου την περίοδο 1997 - 2007. Σύμφωνα με τους ελέγχους των επιθεωρητών, παρατηρήθηκαν οικονομικές υπερβάσεις.  Βάσει δε, παραπεμπτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, η υπέρβαση στο κόστος κατασκευής έφτασε τις 515.000 ευρώ,  ενώ από τη συνολική διαχείριση η τότε Νομαρχία ζημιώθηκε με ποσό που φτάνει τις 300.000 ευρώ.

Οι 26 κατηγορούμενοι (28 σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αλλά οι δύο εξ αυτών έχουν αποβιώσει) αντιμετωπίζουν το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας και ορισμένοι με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών του δημοσίου.