stoixima_01.jpg

Τρεις εγκληματικές ομάδες, με ειδικότητα σε παράνομο στοίχημα και φρουτάκια και κέρδη εκατομμυρίων ευρώ, εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία, κατά τη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης που βρίσκεται σε εξέλιξη σε νομούς της Βόρειας Ελλάδας, όπως και στην Αθήνα.

Ήδη μέχρι σήμερα το πρωί είχαν συλληφθεί συνολικά 47 άτομα, ενώ υπάρχουν τουλάχιστον άλλα 20 εντάλματα για συλλήψεις ατόμων που ενέχονται στην υπόθεση του παράνομου τζόγου.

Μάλιστα, μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες και ο γιος γνωστού επιχειρηματία από την Πέλλα, ο οποίος πέρυσι είχε «πρωταγωνιστήσει» σε υπόθεση ομηρίας στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στη Θεσσαλονίκη, ενώ στο παρελθόν είχε και εκείνος απασχολήσει τις αρχές για υποθέσεις με «φρουτάκια».

Η υπόθεση ερευνάται από την αστυνομική διεύθυνση Χαλκιδικής και ήδη έχουν γίνει επιχειρήσεις σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Πέλλα, Ημαθία, Κιλκίς, Αγρίνιο, Αθήνα, Ζάκυνθο, καθώς και σε άλλες περιοχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έρευνες έγιναν σε δεκάδες καταστήματα, αλλά και σε σπίτια τα οποία οι ιδιοκτήτες τους είχαν μετατρέψει σε «πρακτορεία» για παράνομο στοίχημα. Μάλιστα, όπως εξηγούν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. οι τρεις ομάδες που έχουν εξαρθρωθεί λειτουργούσαν ουσιαστικά ως «συγκοινωνούντα δοχεία», ωστόσο κάθε μία από αυτές είχε και ένα άτομο που διέθετε «αρχηγικό» ρόλο. Επίσης, από πληροφορίες προκύπτει πως τα κέρδη των συγκεκριμένων ομάδων ήταν τεράστια.

Όσον αφορά στο γιο του γνωστού επιχειρηματία, όπως λένε αξιωματικοί, συνελήφθη στο σπίτι του στα Γιαννιτσά Πέλλας, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν υπολογιστές μέσω των οποίων κατηγορείται πως προέβαινε σε παράνομο στοιχηματισμό.