kantina_01.jpg

Να αυξηθούν οι άδειες υπαίθριου, πλανόδιου και στάσιμου εμπορίου για το έτος 2014 στις 225, θα ζητήσει από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Αυτήν την απόφαση έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, καθώς η αρμοδιότητα του καθορισμού του ανώτατου αριθμού των αδειών μεταφέρθηκε στην Κεντρική και Αποκεντρωμένη Διοίκηση από το 2012, ενώ προβλέπεται γνωμοδότηση των δημοτικών συμβουλίων για τον αριθμό των ανά κατηγορία χορηγούμενων αδειών.

Ο αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης, Χασδάι Καπόν, που έκανε και τη σχετική εισήγηση, υπογράμμισε ότι «ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι να στηρίζει τους πολίτες και ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες μέρες που βιώνει η κοινωνία, καθώς μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων κλείνουν, με αποτέλεσμα το ποσοστό της ανεργίας να αυξάνεται».

Ο δήμος Θεσσαλονικης θα γνωμοδοτήσει για 120 άδειες υπαίθριου στάσιμου εμπορίου (στάσιμες καντίνες, κουλούρια-αρτοσκευάσματα-κάστανα, κ.ά.), 98 άδειες πλανόδιου εμπορίου (πλανόδιες καντίνες, πλανόδιοι μικροπωλητές τροφίμων και ποτών, κ.ά.) και επτά άδειες πλανόδιου εμπορίου που θα αφορούν πρωτογενή προϊόντα γης, αλιείας και ιχθυοκαλλιέργειας.