giannatos_01.jpg

Ο Μιχάλης Γιαννάτος, ένας από τους πιο αγαπημένους ηθοποιούς, δεν είναι, πια, ανάμεσά μας. Άφησε την τελευταία του πνοή, χθες βράδυ… Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έσβησε από ανακοπή της καρδιάς.

 

Μας συστήθηκε για πρώτη φορά στους “Στιγματισμένους” του Γιώργου Ζερβουλάκου, στο πλευρό των Γιώργου Φούντα και Μάρως Κοντού. Μαθητής ακόμη, έπαιξε στο πλευρό του Μάνου Κατράκη, στον “Καπετάν Μιχάλη”.

Πέρασε τα σύνορα της Ελλάδας παίζοντας στο “Εξπρές του Μεσονυχτίου” του Άλαν Πάρκερ, στο “Μόναχο” του Στίβεν Σμπίλμπεργκ, στο “Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι” και αλλού.

Μιλούσε πέντε γλώσσες. Τα Τουρκικά τον βοήθησαν να βρεθεί στην “Πολίτικη Κουζίνα” του Μπουλμέτη, ακόμη και στο σίριαλ “Πενήντα – Πενήντα” με τους Μπουλά, Χαϊκάλη, Φιλιππίδη.

Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1941 και το 1965 πήγε στη Δραματική Σχολή του Ντίνου Δημόπουλου. Έπαιξε σε 27 διεθνείς παραγωγές του κινηματογράφου και σε πάνω από 100 ελληνικές ταινίες κι άλλες τόσες τηλεοπτικές σειρές.

«Δεν επευφημούσε όσα έκανε. Μιλούσε στο τηλέφωνο με ηθοποιούς και σκηνοθέτες του Hollywood και πάλι ήταν ο Μιχάλης που ξέραμε», είπε πριν λίγο στο www.star.gr, ο επιστήθιος φίλος του και ηθοποιός Πέτρος Ξεκούκης. Κι έτσι ήταν: Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος τον είχε επιλέξει για όλες, ανεξαιρέτως, τις ταινίες του! Αλλά ο ίδιος ποτέ δεν το χρησιμοποίησε…

Απέκτησε τρία παιδιά, τη Μαρία, τον Γεράσιμο και τον Ιωάννη. Στα παιδιά του και στη σύζυγό του, που υπεραγαπούσε, τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Στη φωτογραφία ο εκλιπών με το σενάριο του “Εξπρές του Μεσονυχτίου” στα χέρια.