Στη δημοσιότητα η συμμορία που πουλούσε οχήματα(φωτο)
Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την αστυνομία φωτογραφίες και στοιχεία των τεσσάρων ατόμων που εμπλέκονται σε υποθέσεις απάτης με πωλήσεις οχημάτων μέσω διαδικτύου.


Οι εν λόγω δράστες εμπλέκονται σε τουλάχιστον 8 υποθέσεις απάτης σε βάρος πολιτών, μέσω πώλησης οχημάτων, τα οποία είχαν αγοράσει με πλαστές επιταγές.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, οι δράστες συγκρότησαν εγκληματική ομάδα από τέλη Μαρτίου του 2013, ενεργώντας άλλοτε μεμονωμένα και άλλοτε από κοινού και έχοντας ως σκοπό να προσπορίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος, εντόπιζαν αγγελίες πώλησης οχημάτων σε ιστοσελίδες του διαδικτύου, τα οποία αγόραζαν και στη συνέχεια μεταπωλούσαν είτε αυτούσια είτε ως ανταλλακτικά σε μάντρες σιδηρικών στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Οι δράστες εξαπάτησαν τουλάχιστον 8 πολίτες, από τους οποίους απέσπασαν συνολικά εννέα φορτηγά και δύο πολυτελή αυτοκίνητα, ενώ το ύψος της συνολικής οικονομικής ζημίας που υπέστησαν οι παθόντες ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 151.250 ευρώ.

Πρόκειται για τους:

- Ρουσίτ Δημήτριο του Χαράλαμπου και της Ειρήνης, γεν. 03-01-1992 (πάνω φωτο)

- Ρουσίτ Χαράλαμπο του Μιχαήλ και της Ελπίδας, γεν. 14-08-1973



- Αρχοντοπούλου Δήμητρα του Στέργιου και της Ροδούλας, γεν. 22-12-1983



- Ασημάκη Δημήτριο του Νικολάου και της Αναστασίας, γεν. 14-12-1972



Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, κρίνεται αναγκαία για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων, την εν γένει προστασία του κοινωνικού συνόλου, καθώς και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Οποιοσδήποτε πολίτης διαθέτει ή γνωρίζει πληροφορίες για τα πρόσωπα που απεικονίζονται στις φωτογραφίες ή που γνωρίζει οτιδήποτε σε σχέση με τις έρευνες που διεξάγονται μπορεί να επικοινωνεί με τα τηλέφωνα 2310-388349 και 2310-388355 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.