indoi_tour_operators_20130830_01Ακούγεται λες κι είναι σύντομο ανέκδοτο: Ινδός τουρίστας. Κι όμως, μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Γι αυτό και Ινδοί τουρ οπερέιτορς και δημοσιογράφοι βρέθηκαν στην πόλη, καλεσμένοι της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης.

 

Οι Ινδοί γνωρίζουν για την Ελλάδα. Ξέρουν τη Μύκονο και τη Σαντορίνη. Θεωρούν αυτά τα δυο νησιά τα καλύτερα για χαλαρωτικές διακοπές. Όταν έμαθαν πως η Θεσσαλονίκη τους δίνει άλλες δυνατότητες, αρχικά εμφανίστηκαν δύσπιστοι. Όμως… μέτρησε ο Μέγας Αλέξανδρος!

Ο μεγάλος στρατηλάτης τραβά σα μαγνήτης τους Ινδούς, που γνωρίζουν καλά την ιστορία του. Έτσι, όταν οι Ινδοί τουρ οπερέιτορς και δημοσιογράφοι βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη, διαπίστωσαν ότι μπορούν να “ζήσουν” την ιστορία αυτή!

Η Διοίκηση και μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν επισκέπτες από την αχανή ασιατική αγορά, ανέπτυξαν κάθε δυνατότητα της πόλης: διασκέδαση, αγορές, πολιτισμός και ψυχαγωγία, άριστες συνθήκες διαμονής, μακραίωνη ιστορία...

Τι έψαχναν οι Ινδοί

Δύο ήταν τα κύρια σημεία για τα οποία οι Ινδοί έδειξαν μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Το πρώτο ήταν η εύκολη πλέον μετάβαση στη Θεσσαλονίκη μέσω Κωνσταντινούπολης με τις Τουρκικές Αερογραμμές και μάλιστα σε καθημερινή βάση και το δεύτερο, ο μεγάλος θαυμασμός τους για την ιστορία της Μακεδονίας που προσφέρεται απλόχερα σε κάθε γωνιά της πόλης, στην κοντινή  Βεργίνα και την Πέλλα.

Οι Ινδοί δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στις διατροφικές τους συνήθειες και είναι πολύ απαιτητικοί στο μαγείρεμα των καθημερινών τους μενού, τα οποία και παρασκευάζονται με ξεχωριστό τρόπο. Έλκονται επίσης από τις φυσικές ομορφιές, τον ήλιο και τη θάλασσα και αγαπούν τη νυχτερινή διασκέδαση. Οι Ινδοί tour operators έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για πραγματοποίηση ταξιδίων κινήτρων (incentive trips) και για συνεδριακό τουρισμό.

Ο Πρόεδρος της ΕΞΘ κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Media India Group» και στην Ινδή δημοσιογράφο Κριστίν Ναϊάγκαμ που συνόδευε το γκρουπ, στο οποίο συμμετείχε και στέλεχος της Turkish Airlines από το γραφείο της εταιρείας στην Ινδία.

«Παρουσιάσαμε το προφίλ της Θεσσαλονίκης που ήταν παντελώς άγνωστο στην αγορά της Ινδίας. Όσον αφορά τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει η Θεσσαλονίκη στον τουρισμό, οι επισκέπτες μας έμειναν έκπληκτοι από το ότι η πόλη μας μπορεί και συνδυάζει τόσα πολλά πράγματα», σημείωσε ο κ. Θωμόπουλος.