ekbiastis_ioannina_20130928_01.jpg

Τους εκμυστηρεύτηκε τα πιο κρυφά μυστικά του –κάποια από αυτά αφορούσαν προσωπικές του στιγμές. Τους είπε πως αυτές τις στιγμές τις είχε απαθανατίσει σε φωτογραφικά στιγμιότυπα. Κι εκείνοι, έκλεψαν τις φωτογραφίες και τον εκβίασαν!

 

Δράστες ένας 53χρονος από τα Γιάννενα κι ένας 44χρονος. Θύμα τους ένας 59χρονος επιχειρηματίας από τη Θεσσαλονίκη.

Το θύμα με τον 53χρονο ήταν φίλοι. Έλεγαν τα πάντα μεταξύ τους. Έτσι, ο 59χρονος μίλησε για τις προσωπικές του στιγμές και για το πάθος του να τις αποτυπώνει φωτογραφικά.

Τότε, ο “φίλος” αποφάσισε να κερδίσει 30.000 ευρώ! Διέρρηξε, τον Οκτώβριο του 2011, μαζί με τον 44χρονο, το σπίτι του 59χρονου κι έκλεψε τις φωτογραφίες. Το… ζύγισε ως τον περασμένο Ιούλιο και, στη συνέχεια, άρχισε ο εκβιασμός: “Δώσε τα φράγκα, να σου δώσω πίσω την ησυχία σου! Διαφορετικά οι φωτογραφίες θα πάνε, σούμπιντο, στη γυναίκα και τα παιδιά σου”!

Ο 59χρονος, όμως, ήταν αποφασισμένος να μη δώσει ούτε… ευρώ! Κατήγγειλε την ιστορία στην αστυνομία, μίλησε στη γυναίκα του, που έδειξε κατανόηση και αποφάσισαν να μην το πουν στα παιδιά. Έτσι, χθες, η αστυνομία συνέλαβε τον 53χρονο εκβιαστή, ο οποίος αποδείχτηκε μπουμπούκι: Στο σπίτι του βρέθηκαν τρία αντίγραφα πιστολιών, δέκα φυσίγγια, πέντε αστυνομικοί ράβδοι, μια ξιφολόγχη, τέσσερα μαχαίρια, 15 κινητά τηλέφωνα και δυο γάντζοι αναρρίχησης. Επίσης, αναζητά τον 44χρονο συνεργό.

Τώρα η αστυνομία ερευνά για να διαπιστωθεί αν ο 53χρονος ενέχεται και σε άλλες περιπτώσεις. Σχημάτισε δικογραφία εναντίον του για απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία, κλοπή και οπλοκατοχή και τον οδηγεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Επίσης, συνεχίζονται οι έρευνες για τον 44χρονο, αλλά και για έναν ακόμη άνδρα, για τον οποίο υπάρχουν στοιχεία πως συμμετείχε στην σπείρα των εκβιαστών.