Συνελήφθη το πρωί στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του τμήματος Ασφάλειας, ο 77χρονος Αλέκος Κυριακίδης, πρώην πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης ΕΑΠΑΞ και νυν αντιδήμαρχος Ξάνθης για οφειλές προς το Δημόσιο.

 Σύμφωνα με το ThrakiToday, σε βάρος του 77χρονου έχουν βεβαιωθεί χρέη 471.563,25 ευρώ και αφορούν οικονομικά ανοίγματα που διαπιστώθηκαν στην ΕΑΠΑΞ μετά και το πόρισμα των οικονομικών ελεγκτών. Ο Αλέκος Κυριακίδης οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης όπου μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος ενώ ορίστηκε δικάσιμος για την Τετάρτη. 

Αξίζει να σημειωθεί πως πρωτοδίκως αθωώθηκε για αντίστοιχη υπόθεση της ΕΑΠΑΞ που αφορούσε εργασιακά θέματα και τη μη πληρωμή των τελευταίων εργαζομένων, ωστόσο σύμφωνα με το ThrakiToday.com η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ξάνθης, άσκησε έφεση επί της αθωωτικής απόφασης. 

Πρόσφατα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης, σύμβουλοι της αντιπολίτευσης είχαν ζητήσει πληροφορίες για το περιεχόμενο του πορίσματος των οικονομικών ελεγκτών για την εταιρία. Τότε, ο δήμαρχος Ξάνθης δήλωνε άγνοια λέγοντας χαρακτηριστικά πως "δεν έχει φτάσει κάτι τέτοιο στον δήμο και ως εκ τούτου δεν το γνωρίζω".