Χαλάζι κι ανεμοθύελλα “χτύπησε”, χθες Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013, περιοχές των Γιαννιτσών. Ειδικά στο δήμο Κύρου, οι ζημιές στις καλλιέργειες είναι μεγάλες.

 

Οι ζημιές σε χωράφια στον Αξό, το Αχλαδοχώρι, την Αραββησό, το Νέο και τον Παλιό Μυλότοπο, τη Λάκκα, σε καλλιέργειες με ροδάκινα, νεκταρίνια, δαμάσκηνα, μήλα, ακτινίδια, λωτούς κλπ που δεν είχαν ακόμη συγκομιστεί, είναι μεγάλες. Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για ζημιές και σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, αφού το χαλάζι, μεγέθους φουντουκιού, έσπασε ακόμη και κεραμίδια...

Για το θέμα, η βουλευτής Πέλλας του ΠΑΣΟΚ, Θεοδώρα Τζάκρη, επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Θ. Έξαρχο και ζήτησε να κινητοποιηθεί άμεσα ο μηχανισμός του ΕΛΓΑ, ώστε να γίνει καταγραφή των ζημιών και να κινηθούν οι διαδικασίες αποζημίωσης των παραγωγών. Ο κ. Έξαρχος διαβεβαίωσε την κ. Τζάκρη ότι την Δευτέρα 19-8 κλιμάκιο του ΕΛΓΑ θα βρεθεί στην περιοχή για τις πρώτες επισημάνσεις και την έναρξη της διαδικασίας των αποζημιώσεων στις πληγείσες περιοχές, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στον κανονισμό.