Αθωώθηκε η ιδιοκτήτρια εταιρείας καθαρισμού που κατηγορούνταν ότι προσπάθησε να δωροδοκήσει τον διοικητή του Νοσοκομείου της πόλης. Αντίθετα, ποινές φυλάκισης επιβλήθηκαν, από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σερρών, σε

μία 66χρονη που φέρεται να μεσολάβησε κι έναν 55χρονο υπάλληλο της εταιρίας που παραβρέθηκε στο ραντεβού με τον διοικητή του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών Ξενοφών Εμμανουηλίδης, την περασμένη εβδομάδα κατήγγειλε στις αστυνομικές αρχές και στον Εισαγγελέα Σερρών ότι μία 66χρονη του υποσχέθηκε 30.000 ευρώ, αν αντιμετώπιζε θετικά την προσφορά της ενδιαφερόμενης εταιρείας καθαριότητας, που ανήκε, όπως υποστήριζε, σε μία 47χρονη φίλη της. Ο κ. Εμμανουηλίδης ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές και, σε ραντεβού που κλείστηκε εκτός του Νοσοκομείου Σερρών, άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, επενέβησαν και συνέλαβαν επ' αυτοφώρω, την 66χρονη και έναν 55χρονο υπάλληλο της εν λόγω εταιρείας καθαρισμού. Αργότερα συνελήφθη και η 47χρονη ιδιοκτήτρια της εταιρείας.

Το δικαστήριο δέχτηκε ότι η 47χρονη ιδιοκτήτρια της εταιρείας καθαρισμού, είχε άγνοια για τον προτεινόμενο χρηματισμό, γι αυτό και την αθώωσε Επίσης δε βρέθηκαν χρήματα στην κατοχή του 55χρονου και της 66χρονης, με αποτέλεσμα το δικαστήριο να επιβάλει ελαφρές ποινές. Οι δυο καταδικασθέντες άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.