ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΝΑΓΙΑ Όχι στο λουκέτο λένε δήμαρχοι και εργαζόμενοι

Να διατηρηθεί σε λειτουργία και να ενισχυθεί του νοσοκομείο «Παναγία» με προσωπικό και υποδομή και να μην εφαρμοστεί το σχέδιο κινητικότητας, μετακινήσεων προσωπικού και κλινικών.

 

Αυτό ζήτησαν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σήμερα, Τρίτη, ο δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης, εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) και του ΠΑΜΕ και των εργαζομένων του νοσοκομείου.

Μιλώντας εκ μέρους και άλλων τριών δημάρχων της περιοχής (Θέρμης, Πυλαίας - Πανοράματος, Θερμαϊκού) ο κ. Μπακογλίδης σημείωσε ότι ο νέος σχεδιασμός «αντιστρατεύεται» τη «δεδηλωμένη» από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας, προοπτική δημιουργίας δημοσίου νοσοκομείου της ανατολικής Θεσσαλονίκης, με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, «ως βασικού πυλώνα υγείας» στην περιοχή, καθώς και την εφαρμογή του νόμου που ψηφίστηκε τον Ιανουάριο του 2013 και ο οποίος «εξασφάλιζε» τη συνέχιση της λειτουργίας του νοσοκομείου ώς το 2014. Έκανε, επίσης, λόγο για «μείωση κατά 36% των κλινών (-200 κλίνες) μέσα στο 2012» και προειδοποίησε με κινητοποιήσεις, εάν δεν εισακουστούν οι προτάσεις των δημάρχων και των φορέων στη συνάντηση, την προσεχή Τετάρτη, με τον υπουργό Υγείας Αδ.Γεωργιάδη.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων υποστήριξαν ότι η «αποδυνάμωση» του «Παναγία» λειτουργεί προς όφελος «ισχυρών ιδιωτικών συμφερόντων στο χώρο της υγείας» που λειτουργούν στην περιοχή, επισημαίνοντας τη διακοπή της λειτουργίας, από τον Μάρτιο, του «μοναδικού λιθοτρίπτη δημόσιου νοσοκομείου», που «στέλνει μαζικά ασθενείς στις ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας».

Το σωματείο των εργαζομένων θα συζητήσει την ερχόμενη Δευτέρα, στη γενική του συνέλευση, ακόμη και την πρόταση «δήμευσης» του κτηρίου, ως αίτημα προς τους φορείς και προς το υπουργείο, καθώς δεν διαφαίνεται λύση με τη σύμβαση μίσθωσης.

Τη στήριξή τους στους εργαζόμενους εξέφρασαν και εκπρόσωποι του ΕΚΘ και του ΠΑΜΕ.

Σχόλια