ΠΟΜΙΔΑ Ζητά παράταση της προθεσμίας εξόφλησης του ΦΑΠ

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο και τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα έστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), ζητώντας να παραταθεί για δύο μήνες η προθεσμία εξόφλησης του ΦΑΠ 2011 και να ακολουθήσουν οι δόσεις του ΦΑΠ 2012.
Η ΠΟΜΙΔΑ ζητά, επίσης, να θεσπιστεί άμεσα ουσιαστική έκπτωση σε όσους φορολογούμενους μπορούν ακόμη να προβούν σε συνολική εξόφληση του φόρου καθώς και την επέκταση κάθε ρύθμισης αναστολής πλειστηριασμών κατά ακινήτων από πιστωτικά ιδρύματα, και στους πλειστηριασμούς λόγω οφειλών προς το δημόσιο, που σε λίγο αυτοί θα είναι το κυρίαρχο κοινωνικό πρόβλημα.


Επίσης ζητάει να θεσπιστεί δυνατότητα εξόφλησης των φόρων ακίνητης περιουσίας με μονομερή εκχώρηση ακινήτων προς το Δημόσιο και την κατάργηση την ποινικών συνεπειών σε βάρος όσων οφείλουν φόρους από κατοχή ακινήτων (ΦΑΠ, ΕΕΤΗΔΕ κλπ.), «όχι μόνον γιατί είναι ντροπή να ισχύει τέτοια νομοθεσία σε βάρος των 'νοικοκυραίων' της χώρας αυτής, αλλά και γιατί η χώρα μας δεν διαθέτει αρκετές φυλακές για να την εφαρμόσει».


Σημειώνεται ότι η σχετική προθεσμία για την καταβολής της πρώτης δόσης Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) λήγει σήμερα και στην περίπτωση που οι υπόχρεοι δεν έχουν παραλάβει τα εκκαθαριστικά σημειώματα, μπορούν να τα εκτυπώσουν μέσω της ιστοσελίδας της ΓΓΠΣ (www.gsis.gr). 

Σχόλια